fbpx

Lóerők a reptéren

Írta: Sándor Ildikó - 2018 július 18.

Sikeresen zárult a XII. Agro-Békés Nyílt Nap

Az Agro-Békés Kft. immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg nyílt napját, ahol felvonultatta a CASE IH teljes termékkínálatát, kihangsúlyozva néhány hatékony, CASE IH által tervezett és alkalmazott technológiát. A munkaeszközöket a Bednar, Kverneland és McHale termékei képviselték a rendezvényen.

Mi történik az Agro-Békés háza táján?

A békéscsabai repülőtéren megrendezett szakmai találkozón Grósz László ügyvezető köszöntőjében elmondta, hogy több fejlesztést is végrehajtottak annak érdekében, hogy a CASE IH és a Bednar kizárólagos magyarországi forgalmazójaként hazánk teljes területén színvonalas kiszolgálást nyújthassanak. Ennek érdekében 70ről 100 főre emelték a dolgozói létszámot, valamint Nyíregyházán és Marcaliban is létesítettek új telephelyet. Minőségi fejlesztéseket is terveznek (sőt ez már folyamatban van), aminek egyik legfontosabb része, hogy új kollégáik is tökéletesen megismerjék a forgalmazott gépeket, ezáltal a cég szolgáltatásai még gyorsabbá, gördülékenyebbé és megbízhatóbbá válnak országszerte.

A CASE IH piaci helyzete hazánkban

Az Agro-Békés Kft. sikeresen zárta a 2017. évet, közel 11 milliárd forint forgalommal. Tavaly mintegy közel 170 CASE IH erőgépet értékesítettek, de már az idei év is jól alakul, hiszen már most mintegy 120 CASE IH traktort, valamint 15 kombájnt adtak el. Utóbbi azért is kiemelendő, hiszen a CASE IH a 300 lóerő feletti tartományával viszonylag kis szegmenset fed le. A vállalkozás közel két éve működő RTK hálózatára robbanásszerűen nő a kereslet a gazdálkodók részéről. Ezért is törekszik arra a cég, hogy aladva a korral, a technikai lehetőségekkel és a piaci igényekkel, minél inkább olyan ISOBUS rendszerű munkaeszközöket forgalmazzon, amelyek képesek kommunikálni a traktorokkal.

Gyakorlati bemutató Agro-Békés-módra

Case IH Quadtrac – a termelékenység bajnoka

A gyakorlati bemutató során Pribelszki Péter ügyvezető kivetítő segítségével is szemléltette a CASE IH, a Bednar és a Kverneland gépekkel kapcsolatos érdekességeket és újdonságokat. A bemutatón azonban szokás szerint a Case IH Quadtrac „vitte el a pálmát”. Az egyedülálló Quadtrac a gumihevederes járószerkezetnek köszönhetően a gigantikus vonóerő ellenére is minimális mértékben tömöríti a talajt, még a nehéz munkagépek használata során is. A 2,5 cm-es pontosságú AFS ConnectTM által biztosított tematikai adatok valós időben továbbíthatók a személyi számítógépre, így szükség esetén azonnali tanácsot és utasítást is adhatunk a munkavégzés helyétől távolról is. A Quadtrac 375-628 lóerő névleges teljesítménytartományban rendelhető.

Case IH Axial-Flow® 240 kombájnsorozat – a legkíméletesebb magkezeléssel

A bemutató másik „óriása” a 240-es kombájnsorozat (7240, 8240 és 9240), ami a legnagyobb gazdaságok és bérvállalkozók számára készül. A kombájnok központi részegysége a jól bevált elven működő Axial-Flow® egyrotoros technológia, ahol a minimális szemveszteséget eredményező alapos cséplést a kombájn a legkíméletesebb magkezeléssel párosulva végzi. A Case IH 240-as sorozatú kombájnok legfontosabb részegysége a legújabb Small Tube kiscsöves rotor, amit az áteresztőképesség növelése, valamint a még tökéletesebb cséplési teljesítmény érdekében tervezett a gyártó.

A látványos gépbemutató és az ebéd után az érdeklődők néhány gépet, valamint a GPS használatát és működését ki is próbálhatták, hogy gyakorlati tapasztalatokkal gazdagabban térhessenek haza.

Felvételeink: agraragazat.hu/galeriak

Sándor Ildikó