fbpx

Az új Deutz-Fahr 6-os sorozat.

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 18.

Kategóriaelső technológiai megoldások.

Az új 6-os sorozat tagjai univerzálisan használhatók: megfelelő méretűek és tömegűek a közepes méretű gazdaságokhoz (állattartás, vegyes profilú gazdálkodás, sajátos igényű termények, homlokrakodós alkalmazások), és rendelkeznek a nagyobb gazdaságok/bérvállalkozók számára szükséges technológiával (szántás, vetés, művelés, betakarítás és nagy terhek gyors szállítása).

A DEUTZ-FAHR mindezeket az igényeket figyelembe véve fejlesztette ki a 6-os sorozatot. A 156–226 LE teljesítménnyel, kétféle tengelytávval, háromféle sebességváltóval, különböző komfortfokozattal és számos egyéb funkciókkal rendelkező 12 modell révén a legjobb technológiákat ötvözheti ebben a traktorkategóriában.

Az új 6-os sorozat további előnye az ügyféligényeknek megfelelően testre szabott felszereltség, aminek köszönhetően minden szántóföldi és szállítási feladattal megbirkóznak.

A prémium minőségű beszállítók (Deutz-AG, ZF, Bosch, Sauter, Dana, Grammer, Hella) tovább fokozzák a minőséget, a Giugiaro Design formaterv pedig szembetűnően futurisztikus belső és külső vonalvezetést kölcsönöz ennek a fantasztikus gépnek.

ÚJ MaxiVision fülke – a nyugodt munkakörnyezetért.

A 6-os sorozat összes modellje a MaxiVision fülkével szerelt, amely rendkívül kényelmes és korszerű munkavégzést tesz lehetővé.

  • Új MaxiVision fülkekonfigurációk
  • Új középső konzol
  • Új fedélzeti számítógép InfoCentrePro kijelzővel: a műszerfalon található InfoCentrePro egy 5"-os színes kijelzővel rendelkezik, amely adatfolyamot szolgáltat a járművezető számára a traktorüzemi állapotáról.
  • Új ablaktörlő és kiváló kilátást biztosító, UV-szűrős tető
  • A kényelmet és a funkcionalitást növelő egyéb tulajdonságok a színkódolt kezelőszervek, a nagy ablakok és a jobb oldali ajtó új záró rendszere.
  • Az új automatikus funkciókkal rendelkező légkondicionáló rendszer optimalizálja a belső hőmérsékletet, míg a traktorkategória legnagyobb számú légbefúvó nyílása az összes többi modellnél sokkal egyenletesebb levegőelosztást biztosít.
  • A belső tér nyugodt munkakörnyezetet biztosít a motorzaj, a rezgések és a keletkező hő lehető legkisebbre csökkentése által, mivel nincs kapcsolat a vezetőfülke és a motor között.

  • A mindenféle fényviszonyok mellett történő precíz, stresszmentes munkavégzéshez opcionálisan egy akár 16 munkalámpát tartalmazó, 40 000 lumen fényáramú LED csomag is felszerelhető.
Halogén lámpák
4. generációs LED lámpák

A kartámaszon található új, rendkívül ergonomikus MaxCom botkormánnyal minden vezérelhető, a haladási sebességtől kezdve a haladási irányon és a sebességtartó automatika kiválasztásán keresztül a ComfortTip (rutinművelet automatika) rendszerig, valamint a hátsó- és a mellső emelőkarok vezérléséig.

A hidraulikus rendszer TTV modelleken elektro-hidraulikus segédhidraulika-szelepekkel, az RCshift vagy Power- shift modelleken mechanikus, illetve opcionálisan elektro- hidraulikus segédhidraulika-szelepekkel rendelhető. A konfigurációtól függően a mellső emelőszerkezet és a homlokrakodó vezérlése mechanikus illetve elektrohidraulikus kivitelben rendelhető.

ÚJ Deutz motorok: erős, megbízható, környezetbarát

A TECHNOLÓGIÁK LEGJOBB ÖTVÖZETE AZ OPTIMÁLIS HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN.

Az új 6-os sorozat a környezetre a gyakorolt hatás és a költséghatékonyság tekintetében teljesen újratervezett motorral van felszerelve. Az új DEUTZ 6.1 Stage 4 (Tier4 Final) motor sokkal reakcióképesebb, nagyobb nyomatékrugalmassággal és indítási nyomatékkal rendelkezik, ugyanakkor kisebb az üzemanyag- és AdBlue fogyasztása.

Az új kipufogórendszerben egy SCR utókezelő és egy további, passzív DPF (dízel részecskeszűrő) található. A DPF a szokásos aktív szűrőkhöz viszonyítva három előnnyel rendelkezik: nincs üzemanyag-befecskendezés a szűrőbe, kevesebb hő keletkezik az egység körül, és a motor hatékony „fűtő üzemmód” stratégiája révén gyorsabban történik a regenerálódás.

Ezzel üzemanyagot és pénzt takarít meg, miközben megfelel minden károsanyag kibocsátásra vonatkozó nemzetközi szabványnak.

ÚJ hűtőrendszer – kompakt, hatékony és könnyen karbantartható

Az Italdesign Giugiaro céggel közösen tervezett új hűtőrendszer a jobb hűtés révén jelentősen növeli a motor hatékonyságát. Minden hűtő és csatlakozóelem alumíniumból készült a kiváló hőelvonás érdekében. Az exkluzív nyitórendszer könnyű hozzáférést biztosít, ami jelentősen gyorsabb és egyszerűbb szervizelést eredményez. Csukott állapotban a hűtőrendszer kompakt egységet alkot, ami lehetővé teszi, hogy a fronthidraulikára történő rálátás érdekében alacsonyabban legyen a motorháztető.   A légtisztító rendszer a jól bevált PowerCore légszűrő rendszert használja – a legmodernebb megoldás a maximális szűrés, a megbízhatóság és a hatékonyság érdekében.


6-os sorozat 185 LE-ig

6-os sorozat 205 LE-től

ZF POWERSHIFT, RCSHIFT VAGY TTV.
A sebességváltó az Ön választása.

Mire szeretné a traktorját főként használni? A gazdaság udvarán végzett egyszerűbb munkákra? Réteken, legelőkön végzett munkákra? Szállításra? Nehéz talajművelési feladatokra? Vagy ezekre mind? Bármi is legyen a feladat, a 6-os sorozat pontosan az ahhoz legmegfelelőbb sebességváltót kínálja minden művelethez minden vezetőnek.

A legegyszerűbb kézi kapcsolású Powershift sebességváltó: 5 mechanikus fokozattal, valamint 6 előre és 3 hátra Powershift fokozattal, összesen 30 + 15 sebességfokozat (mászófokozattal: 54 + 27). 40 vagy 50 km/h maximális sebesség (a piaci szabályozásoknak megfelelően), mindez csökkentett motorfordulatszám mellett.

A teljesen automatikus RCshift sebességváltó: 5 automatikus fokozattal, valamint 6 Powershift fokozattal, alapfelszereltségben mászófokozattal: 54 előre + 27 hátrameneti sebességfokozat elérését teszi lehetővé. Optimális sebesség és nyomaték kiválasztása minden munkavégzéshez.

TTV sebességváltó: Maximális kényelem egy rendkívül alkalmazkodó sebességváltóban. Ez a hatékony és megbízható rendszer képes folyamatosan változtatni a sebességet, szükségtelen terhelés vagy üzemanyag pazarlás nélkül optimalizálva a motor teljesítményét. Ezek a működési elvek teszik lehetővé, hogy a TTV sebességváltó gyorsan biztosítsa a szükséges haladási sebességet, a zökkenőmentes meghajtást és a haladás közbeni kényelem és biztonság előnyeit, különösen a közúton történő közlekedés során.

ÚJ Mellső híd és fékek
Nincs kompromisszum a biztonságban és vezetési komfortérzetben.

A 6-os sorozat új mellsőhíd-felfüggesztése és fékrendszere egyedülálló ebben a teljesítménykategóriában. A mellső híd most nagyobb löketű kettős működésű hidraulikus munkahengerekkel van felszerelve, ami jelentősen javítja a csillapító hatást, és szintén elektronikusan vezérelt. A fékezés intenzitásától és a haladási sebességtől függően kétféle rugózási szint aktiválódik – az Anti-Dive és Anti-Rise rendszer, vagy a teljes felfüggesztési rendszer a szántóföldön és a közúton; a felfüggesztési rendszer ki is kapcsolható. A 6-os sorozat TTV az egyetlen olyan standard traktor, amelynek mellső hídja nagy teljesítményű száraz tárcsafékekkel van felszerelve, amelyek a kiegészítő fékrásegítő rendszerrel együtt a legkisebb pedálerő hatására maximális fékteljesítményt biztosítanak. Ez egyedülálló standard felszereltség a Deutz-Fahr kínálatában.

A csatlakozatási pontok készen állnak az alkalmazások széles skálájához.

Az új 6-os sorozat csatlakoztatási pontjai a funkciók széles választékában elérhetők. Hidraulika tekintetében választhat a mechanikus vagy elektro-hidraulikus vezérlés között, akár öt hátsó és két első hidraulikaszelepet, valamint egy akár 170 l/perc teljesítményű hidraulikaszivattyút maximum 10 000 kg hátsó emelési kapacitással.

A MaxiVision 2 fülkével szerelt modelleken a pontosabb működtetés érdekében proporcionális vezérlésű hidraulikaszelepek találhatók.

A TTV modelleken egy különálló olajtartály biztosítja a megfelelő mennyiségű olajat. A fő hidraulikarendszer egy terhelésérzékelős hidraulikaszivattyúval van szerelve. A traktor első felfüggesztését az új integrált fronthidraulikával úgy tervezték, hogy megfelelő legyen a rugózott mellső híd számára, amely kompakt elrendezése révén maximális kormányzást tesz lehetővé, és akár 5480 kg emelési teljesítményt kínál akár 2 kihelyezett hidraulika csatlakozóval. Az új fronthidraulika helyzetszabályozó funkcióval valamint beépített ISOBUS csatlakozóval is rendelhető. Négy 540/540ECO/1000/1000ECO TLT fordulatszámmal hátul és 1000 vagy 1000ECO fordulatszámmal elöl minden munka nagyon hatékonyan és csökkentett motorfordulatszámon és gazdaságos üzemanyag- fogyasztás mellett végezhető. Az új InfoCentrePro műszerfal egyértelmű, könnyen áttekinthető információkat szolgáltat a hidraulikus és TLT funkciókról. Minden vezérlő és kontroll funkció a jobb oldali konzolon vagy a kartámaszon elhelyezett kezelőszervekkel a fülkéből egyszerűen beállítható. A 6-os sorozat modelljei gyári „homlokrakodó-előkészítő készlettel” felszerelve is rendelhetők.

Precíziós gazdálkodási rendszerek – Fő a pontosság!

Az új 6-os sorozat gyárilag felszerelhető a legfejlettebb precíziós gazdálkodási technológiával, a központi felügyeleti és vezérlő egység egyedülálló funkcióival, és a 8” vagy a piacvezető 12” méretű kijelzővel rendelkező iMonitor2-vel. Minden egy könnyen áttekinthető felhasználói felületen fut, a traktorfunkcióktól kezdve az ISOBUS alkalmazásokon át az automatikus kormányzásig, valamint a vezérlő- és adatkezelő rendszerekig.

A permetezőkhöz és vetőgépekhez való szakaszoló és mennyiségszabályozó rendszerek az alapfelszereltséghez tartoznak, lehetővé téve, hogy a vezető be- vagy kikapcsolhasson szakaszokat az átfedés elkerülése, valamint a növényvédő szerek és a vetőmagok megtakarítása érdekében.