fbpx

Magyar Agrárkamara: a kamarai választáson megtízszereződött a részvétel

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 28.

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) – A Magyar Agrárkamara átmeneti elnöksége sikeresnek ítéli a kamarai voksolást, hiszen egy új választási rendszerben minden eddiginél, még a korábbi taglétszámnál is többen, közel 15 ezren vettek részt.

 

 

Az elnökség az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében reagált a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ), és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) kijelentéseire, amelyek szerint alacsonynak minősíthető a részvétel az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozására irányuló, a napokban lezárult választási folyamat első szakaszában.

A Magyar Agrárkamara közleménye rögzíti: a magyar agrárium számára történelmi lépést jelent, hogy a korábbiakhoz képest több mint tízszeresére nőtt a kamarai választásokon résztvevők száma, miután arra is volt példa a 2008-as választáson, hogy kevesebb volt a választó, mint a megválasztott.

A közleményben visszautasítják a MOSZ azon állítását, hogy a választásokon sokan érvénytelenül szavaztak.

Az érvénytelen voksok aránya nem érte el a 7 százalékot, azaz a szavazók 93 százaléka támogatta az agrárium, az élelmiszeripar, az erdőgazdálkodás és a vidékfejlesztés területén meghatározó szerepet játszó 12 szervezet által közösen állított jelöltlistát.

A Magyar Agrárkamara sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az Agrya nem indult az agrárkamarai választásokon, ugyanakkor üdvözli azt, hogy jelentős számú fiatal gazda került be a megyei küldöttek közé.

A köztestület, ahogy más szakmai szervezet, úgy az Agrya felé is nyitott a magyar agrárium fejlődését célzó együttműködésre – hangsúlyozza a közlemény.

MTI 2013. február 27.