fbpx

MKB Bank, MKB-Euroleasing, MEGFOSZ: négy éve partnerségben

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 január 22.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az MKB Bank, az MKB-Euroleasing Autólízing és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az idei évben is közös standdal jelenik meg a ma kezdődött budapesti AgrárgépShow-n.

Az AGROmashEXPO társkiállításán – mely a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye – 4 napon keresztül közel 350 kiállító input-gépesítés-logisztika-digitalizáció témakörébe tartozó termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az agrárágazat szereplőinek meghatározó eseményére minden évben több tízezer résztvevőt várnak. A kiállítás a gazdálkodók és az agráriumban tevékenykedő cégek számára a szakmai újdonságok, aktuális trendek, okostechnológiák, robotizáció jelentős fóruma, tapasztalat- és eszmecsere gyűjtőhelye. Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a MEGFOSZ több éve tartó stratégiai együttműködésének keretében számos sikeres, közös szakmai program zajlott az elmúlt években. Ilyenek a Legyél Te is mezőgépész! program, a Pályaválasztási Napok és a szakiskolai előadások, valamint az agrárszakmát népszerűsítő közös rendezvények.

A digitalizáció és robotizáció jegyében kialakított közös stand egyik látványossága és érdekessége lesz Liza, az interaktív robotlány.

– Fontos, hogy szakképzett, hozzáértő kezekben tudhassuk, a hazai mezőgazdaságot, amihez elengedhetetlen a minőségi szakképzés. Az MKB-Euroleasing és az MKB Bank ezért dolgozik együtt, közösen a MEGFOSZ-szal. A felelős hozzáállás mindannyiunk jövőjének a záloga mondta Vály Judit, MKB-Euroleasing vezérigazgató.

– Az MKB Agrárpartner nem egy egyszerű pénzügyi termék, ez egy komplex szolgáltatás. Értjük a tradíciókat követő gazdák, valamint az innovatív megoldások felé nyitott fiatalok nyelvét is. Az MKB Bank ezért is kiemelt tá­mogatója a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által indított Legyél Te is Mezőgépé­sz! programnak. A mezőgazdaság komoly technológiai fejlődésen megy keresztül, kezdve a technológiai újításokkal, az innováción keresztül egészen a környezettudatos gazdálkodásig. Most kell élni az olyan lehetőségekkel, mint amilyen az Agrárminisztérium által meghirdetett beruházásokhoz kapcsolódó kamattámogatás is, amely az MKB Banknál is elérhetővé válik 2020 tavaszától foglalta össze Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője.

– Rendkívül nagy dolog, hogy egy több ágazatot érintő összefogás több éven keresztül is sikeresen tud működni. Az agrárium és a pénzügyi világ ilyen jellegű összefonódásával olyan eredményeket értünk el, amelyek talán nemcsak Magyarországon, hanem a világon is példaértékűek. Az együtt gondolkodás kapcsán az a közös cél fogalmazódott meg, hogy egyrészről bemutassuk a mezőgépész szakma szépségeit a fiatalok számára, másrészt rávilágítsunk arra, hogy megfelelő pénzügyi ismeretek birtokában egy jól tervezett gépberuházás jelentős mértékben tudja növelni a termelők versenyképességét és a termelés jövedelmezőségét. A közös munka sikerét jól mutatják a számok, melyek szerint az elmúlt három évben két és félszeresére nőtt a mezőgépész szakmára jelentkezők száma, ami visszaigazolást is jelent arra, hogy a mezőgépészetet már egy izgalmas és a hosszú távon biztos karriert kínáló hivatásnak tekintik a fiatalok hangsúlyozta Dr. Medina Viktor, a MEGFOSZ igazgatója.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ képviselői pazar standdal, versenyképes ajánlatokkal, szakértő kollégákkal, szakmai tanácsokkal és interaktív játékokkal várják az érdeklődőket január 22-25. között a Hungexpo A Pavilon 210 standján.

MKB Bank Nyrt.
MKB-Eurleasing Zrt.
MEGFOSZ