Agrárcsúcsrendezvény derűlátó hangulatban

Miközben nagyszabású bővítéses átalakítás zajlik a Hungexpo területén, 350 kiállító részvételével e percekben nyitotta meg hivatalosan az AGROmashEXPO-t az agrárminiszter.

Nagy István agrárminiszter

A szervezők közlése szerint a régió legjelentősebb mezőgazdasági gépkiállítása és vására – miközben több ezer négyzetmétert kitevő új csarnok és 21. századi infrastruktúra épül az expó területén – idén is több ezer látogató mellett 3500 diákot-hallgatót vonz.

Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke szerint ez azért is fontos, mert a hatékonyság növelése, a menetszám- és a vegyszer-felhasználás csökkentése, a precíz és innovatív technológiák, eszközök elterjedése nagy kihívás, és felkészült gépkezelők jelenlétét, korszerű gépgyártói háttér meglétét igényli. Hozzátette: a hazai gépgyártás jeleskedik a nemzetközi beszállítói közösségben.

Harsányi Zsolt MEGFOSZ elnök

Nagy István agrárminiszter megnyitóbeszédében rámutatott: az exportban, kibocsátásban mind jobban teljesítő hazai mezőgazdaság a gépforgalmazás terén is újabb rekordot döntött 2019-ben mintegy 180 milliárdos nagyságrendjével. Ehhez az EU és az állami támogatások mellett a növekedési hitelprogramok is jelentősen hozzájárultak.

Kapcsolódó hírek