fbpx

Négymilliárd forintnyi termelőkapacitás került magyar kézbe

Írta: Barna Ferenc - 2021 május 18.

Eddig olasz tulajdonban lévő, négy zalai agrárcég tulajdonjogát szerezte meg a magyar George’s Venture Capital (GVC) Zrt. Ezzel mintegy négymilliárd forintnyi termelőkapacitás került magyar kézbe.

 

Magyar tulajdonú cégekkel erősödik a mezőgazdaság
Magyar tulajdonú cégekkel erősödik a mezőgazdaság, a most GVC tulajdonba kerülők között állattenyésztéssel, tejtermeléssel foglalkozó is van (Fotó: Horizont Média Archívum)

 

A GVC Zrt. száz százalékban magyar tulajdonú

A főként szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel, tejtermeléssel foglalkozó agrárcégek kerültek magyar tulajdonba, melyek termelőkapacitásának együttes értéke mintegy négymilliárd forint.

Olasz magánszemélyek által birtokolt zalai agrárvállalkozások, melyek GVC Zrt. birtokába kerültek:

  • a Kampfl Kft.,
  • a Taxbi Kft.,
  • a ZÁG-Körte Kft.,
  • a Mikam Agro Kft.

A vállalkozás közleménye szerint a felvásárlással nemcsak a magyar nemzetgazdaság erősödik, hanem számos zalai család megélhetését támogatják a stabil munkahelyek és azok fenntarthatósága, melyek biztosítéka a tulajdonosváltás.

 

Lerövidül az ellátási lánc

A GVC Zrt. termelési portfóliójának bővítésével a égisze alá tartozó, piacvezető étkeztetési szolgáltató, a Hungast még jobban lerövidítheti az ellátási láncokat azzal, hogy magyar alapanyagokból, magyar munkaerő hozzáadott értékével állít elő termékeket. Ezzel a környezetvédelem terén is előrébb lép a cég, mivel a kisebb szállítási távolságok jelentkeznek cégen belül az egységes logisztikai rendszernek köszönhetően.

Forrás: MTI