fbpx

Magyarország Legszebb Birtoka – Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport

Írta: Sándor Ildikó - 2021 augusztus 18.

Fiatal gazda kategóriában Magyarország Legszebb Birtokának egyik jelöltje a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport

 

Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport

 

Nem engedhetjük el a kezüket!: A Csepregi család által vezetett Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport 3400 hektár saját területen gazdálkodik, emellett 2000 hektáron teljes körű bérmunkát, további 3000 hektáron pedig részleges szolgáltatást végez. A vetésszerkezet alapját a konvencionális növények adják: őszi búzát, kukoricát, napraforgót és őszi árpát termelnek, de van néhány különlegesebb növényük is: étkezési napraforgó és mák, valamint a vetőmagtermesztésbe is belefogtak, 160 hektáron hibridkukorica-, 240 hektáron kalászosvetőmagot termelnek.

A térség leginnovatívabb és egyik legdinamikusabban fejlődő mezőgazdasági társulása az időjárás-változást tartja a mezőgazdaság előtt álló egyik legnagyobb kihívásnak. Így a most öntözhető 280 hektárt néhány éven belül szeretnék 1000 hektárra kibővíteni, ennek érdekében a helyi gazdákkal együttműködve egy öntözési közösséget is alakítottak.

 

Csepregi Attila
Csepregi Attila

 

Szorgalmuk, leleményes hozzáértésük révén az újgépbeszerzések mellett folyamatosan vásárolnak használt, de modern gépeket, amiket a téli hónapokban feljavítanak, ezzel holt szezonban is munkát adva a több mint száz fős dolgozói gárdának. „Nem engedhetjük el a kezüket, ismerjük egymást, egy térségben élünk, felelősek vagyunk egymásért” – vallja Csepregi Attila, aki másodgenerációs vezetője a nem mellesleg 850 anyakocás sertésfiaztatóval is bíró gazdaságnak.