fbpx

Május végén rendezik meg a Pápai Agrárexpot

Írta: - 2014 március 12.

Május végén rendezik meg a Pápai AgrárexpotPápa, 2014. március 11., kedd (MTI) – Május 23-25. között rendezik meg a XVIII. Pápai Agrárexpot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közlésük szerint a XVIII. Pápai Agrárexpo az előző évek hagyományaira és tapasztalataira alapozva a kiállítók – mezőgazdasági termelők, forgalmazók, gépkereskedők – széles körének nyújt bemutatkozási lehetőséget. A szakma mellett a laikus látogatók érdeklődésére is számítanak a szervezők, ezért az előző évekhez hasonlóan az idén is nagy hangsúlyt fektetnek a vásári jelleg megőrzésére, a hazai élelmiszeripart és gasztronómiát népszerűsítő kóstolókra, valamint kulturális műsorok, családi- és gyermekprogramok is lesznek.

A kiállítás nyitónapja ezúttal is a borászat napja lesz, ekkor adják át a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyének nagydíjait.

Az Agrárexpo második napja a horgászoké, a tavalyihoz hasonlóan halászléfőző verseny és kóstolás várja az érdeklődőket. A rendezvény harmadik napján a hagyományokhoz hűen a vadászati és közönségprogramok kapják a főszerepet a Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében.

A kiállítást a hazai élelmiszeripar jeles termékeit – köztük a Pápai Hús 1913 Kft. grillételeit – és a hagyományos ízeket felvonultató Gasztrofalu teszi teljessé.

A XVIII. Pápai Agrárexpo helyszíne ezúttal is a Városi Sportcsarnok és környéke lesz.

MTI 2014. március 11.