fbpx

… már több mint 25 éve a gazdák megbízható partnere

Írta: - 2018 március 26.

A HABI Kft.-nél a téli időszakot – a gazdák visszajelzései és igényei alapján – a készleteink bővítésére fordítottuk.

A talajművelési munkák gondos és szakszerű végrehajtása biztosítja a növények számára a megfelelő talaj-előkészítést. Az egymást követő és kölcsönösen kiegészítő talajmunkák megfelelő eszközökkel való elvégzése szükséges ahhoz, hogy a talaj fizikai, kémiai, fiziológiai folyamatai kedvezően alakuljanak, a gazdák a lehető legmagasabb termésátlagot érjék el. A HABI Kft.-nél azonnal elérhető készletről kínáljuk az eke, kombinátor, kultivátor, talajlazító és tárcsa alkatrészeket.

A jelentős mennyiségű téli csapadék következtében süppedős talaj miatt szükség lehet a HABI Kft.-nél választékunkban szereplő ikerkerekekre és ikerkerék alkatrészekre is.

A folyamatos növénytermesztéssel egy adott terület talajának természetes tápanyag-szolgáltató képessége külső beavatkozás nélkül fokozatosan csökken. A tápanyag-visszapótlás célja a talaj gazdagítása a kultúrnövények növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges tápanyagokkal, a gazdaságos termelés céljából. A HABI Kft.-nél tovább bővítettük palettánkat a gabonafélék fejtrágyázásához szükséges műtrágyaszórókkal. A műtrágyaszórás gépi kiszolgálását segítik a HABI Kft. kiváló minőségű homlokrakodói és kanalai.

A generatív részek (mag, szem) talajba juttatását vetésnek nevezzük. Ha a gép a soron belül meghatározott és állandó tőtávolságra, szemenként juttatja ki a magvakat, szemenkénti vetésről beszélünk, eszköze a szemenkénti vetőgép. E módszerrel általában a szélesebb sortávolságban termesztett, ún. „kapás” növényeket (cukorrépa, napraforgó, kukorica, borsó, stb.) vetjük. A korai növények vetéséhez a HABI Kft.-nél biztosítjuk kiváló minőségű SPC vetőgépeinket és vetőgép alkatrészeinket.

A tavaszi időszakban vetett növények konkrét vetési idejét a csírázáshoz szükséges talajhőmérséklet, és a talajok állapota (felszikkadása) határozza meg, de figyelembe kell venni a növények fagyérzékenységét, az adott terület időjárási sajátosságait is. A kora tavasszal vetett növények talaj előkészítésénél az egyik fő szempont, hogy a talaj káros taposását minimálisra csökkentve lehessen kialakítani az optimális magágyat. A taposási kár elkerülése érdekében kínálunk a HABI Kft.-nél sorművelő kerekeket is.

Kémiai védekezés során a kártevőre, kórokozóra vagy a gyomnövényekre ható vegyszerek alkalmazásával védjük meg a kultúrnövényt ezen szervezetek károsításától. A HABI Kft.-nél a gyümölcsösökben permetezéshez ajánljuk függesztett és vontatott kertészeti permetezőinket, a gabonák tavaszi növényvédelméhez és a folyékony műtrágya kijuttatásához függesztett és vontatott szántóföldi permetezőinket.

A munkagépek és az erőgépek két tengelye közötti szintben eltolt hajtás átvitelének eszköze a mezőgazdasági kardántengely. Mezőgazdasági gépek meghajtásához szükséges egyszerűbb és speciális kardántengelyek és kardántengely alkatrészek kiemelkedően széles választéka rendkívül kedvező áron elérhető szaküzlethálózatunkban és webáruházunkban is.  

Ha erőgépei vagy pótkocsija műszaki vizsgáztatás előtt áll, szakértő értékesítő kollégáink az ország 21 pontján több ezer azonnal elérhető cikkből álló árukészlettel várják Önt. Egyedi igények esetén is rendkívül rövid határidővel biztosítják a szükséges alkatrészeket!

További információkért, termékeink és szaküzleteink részletes listájáért látogasson el weboldalunkra, webáruházunkba és csatlakozzon Facebook közösségünkhöz!

Központi elérhetőségek: Tel.: +36 77 426 335

E-mail: [email protected]

http://www.habi.hu

webaruhaz.habi.hu

facebook.com/habikft