fbpx

Vicon kaszák a magyarországi igényekhez

Írta: - 2018 március 27.

Több mint 40 évvel ezelőtt született meg a Vicon háromszög alakú vágótárcsája, mely napjainkra a Vicon védjegyévé vált. A lapos ék alakú extra gerendely biztos siklást tesz lehetővé bármely talajkörülmény esetén, a háromszög alakú vágótárcsák pedig tökéletes vágásképet biztosítanak. A tárcsák mindig párban forognak – ellenkező irányban –, így segítve a levágott termény továbbítását a gép mögé.

Ennek a kialakításnak számos előnye van. A három penge közül valamelyik mindig vágási pozícióban van. Ez folyamatos és egyenletes traktorterhelést jelent. Ezen felül 3 db pengével tovább tudunk dolgozni, és pengéink tovább maradnak élesek. A három kaszapengének nagyobb az átfedése, így a vágás felülete még nedves körülmények között is egyenletes marad, nincs csíkozás és a növény megújulása is hamarabb történik.

Az Extra kasza család 100-as szériája 1,6 m-től 2,4 m-ig áll a gazdálkodók rendelkezésre. A sorozat következő tagja az Extra 200-as széria. Módosított függesztőszerkezetének és tehermentesítő rugóinak köszönhetően a kasza talajnyomása minimális. Működési szögtartománya ±35º, ami által a kasza tökéletesen dolgozik dombos, völgyes körülmények között. Az Extra 200-as széria két méretben: 2,8 és 3,2 méteres munkaszélességben érhető el. A szársértő nélküli kaszák az Extra 300-as és 400-as sorozattal folytatódnak, amelyek 2,8-4 m-es munkaszélesség között érhetőek el. A központi kaszagerendely felfüggesztése kiváló talajkopírozást tesz lehetővé viszonylag nagy munkasebesség mellett is. A kaszák munkatartománya: -15°/+15° között változhat. Az opcionálisan választható hidraulikus talajnyomás-állítás pedig – szerszám nélkül – könnyebbé teszi a gép üzemeltetését. A Vicon Extra 600-s széria ujjas szársértővel ellátott hátsófüggesztésű tárcsás fűkaszái 3 féle méretben: 2,4; 2,8 és 3,2 m érhetőek el. A tavalyi évben újra megjelent a függesztett, gumihengeres szársértővel szerelt Extra 628R kasza. Mindegyik modell központi gerendely-felfogatású. Ezen modellek további sajátossága az univerzális hajtómű, amellyel a kasza 540-es és1000-es kardánfordulatról történő üzemeltetésre is egyaránt alkalmas. A szársértő fordulatszáma változtatható: az alap 900 1/min fordulat helyett 600-1/min fordulattal is lehet dolgozni, jelentős üzemanyag-megtakarítás mellett. A hátsó függesztésű kaszák frontkaszával történő kombinálása esetén tovább növelhető a traktor kihasználtsága; ehhez ajánlja a Vicon az Extra 628FR/FT és a 632 FT 2,8 és 3,2 m munkaszélességű, szársértővel ellátott frontkaszáit, ezzel a kombinációval akár a 6,2 m munkaszélesség is elérhető.

Pintácsi László

Kverneland Group Hungária Kft.

5008 Szolnok Karinthy u. 63.

+36-56/527-012

http://www.kvernelandgroup.com

CÍMKÉK kaszaKverneland