fbpx

Többéves folyamat záródott le

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 január 19.

A MASCHIO FIENAGIONE befejezte a MASCHIO GASPARDO céggel való egyesülést

 A Maschio Fienagione S.p.A. és a Maschio Gaspardo S.p.A. egyesülése 2020. december 31-én befejeződött. Ezt megelőzően a Maschio Fienagione már 2014 óta a Maschio Gaspardo Group része volt, a nagy múltú cremonai cég akvizíciójának eredményeként.

 

Maschio

A Maschio számára kiemelten fontos a korszerű gyártási folyamatok fejlesztése

 

A művelet a vállalati struktúra optimalizálási projektjének része, amely lehetővé tette a vállalatirányítási rendszerek fejlesztését és a két érintett cég adminisztratív költségeinek csökkentését. Az egyesülés új szinergiákat teremt, emellett a termelés és a disztribúciós folyamatok egyszerűsítését is lehetővé teszi.

Az új vállalati struktúra megteremti a munkavállalók számára azt, hogy komolyabb lehetőségeket kapjanak a szakmai fejlődésre a vállalatcsoporton belül, amelyek közül a munkavállalók szakmai fejlesztésébe történő befektetés az egyik legfontosabb elem.

Az egyesülés a Luigi De Puppi vezérigazgató által kialakított üzleti terv része (2019-2022), egy olyan program elemeként, amelynek célja a csoport működési hatékonyságának további növelése szerte a világban. A Maschio Gaspardo célja most a bevétel növelése és a cég pozíciójának megerősítése azáltal, hogy megszilárdítja a csoport jelenlétét a nagy potenciállal rendelkező piacokon (Kína, Japán, Délkelet-Ázsia és Észak-Amerika), amelyet részint saját erőből, részint stratégiai partnerségek révén érnek el. A terv magában foglalja az olyan piacok nagyobb fokú lefedését is, ahol a csoport jelenléte még mindig csekély, például Afrika és Dél-Amerika.

 

Maschio

 

A Maschio központja madártávlatból

 

Új fejlesztések

A stratégiai fejlődés további mozgatórugója a bálázó termékcsoport megerősítése és fejlesztése, zászlóshajóként a változókamrás körbálázókkal. A beruházások célja a Cremonában tervezett és gyártott berendezések elektronikájának fejlesztése és összekapcsolhatóságának növelése.

„A Maschio Fienagione és Maschio Gaspardo egyesülése további lépést jelent számunkra a tényleges költségcsökkentés felé, a szervezeti struktúra és a folyamatok optimalizálása érdekében – kommentálta Mirco Maschio, a Maschio Gaspardo elnöke. – Ez még szilárdabb pozíciót biztosít számunkra azokon a piacokon, ahol jelen vagyunk, lendületet adva ezzel a további terjeszkedés felé”.

„Ennek a műveletnek a céljai között szerepel – tette hozzá Andrea Maschio, a Maschio Holding SpA elnöke – új szinergiák létrehozása, amelyek elengedhetetlenek a korszerű termékek fejlesztésének folytatásához. Az új technológiák és az elektronika támogatása ma már nélkülözhetetlen, és az olyan funkciók, mint például a csatlakoztathatóság, az adatok gyűjtésének és értelmezésének képessége az ügyfelek profitjának maximalizálása érdekében – ma már alapvető része a korszerű mezőgazdaságnak.

Felhasználóink és partnereink igényeinek kielégítése érdekében fejlesztőmérnökeink megerősítették az EXTREME termékcsoportot az ISOTRONIC Serie 2 hozzáadásával, amelynek használatával minden munkaparaméter könnyen kezelhető a traktor ISOBUS termináljáról.

A további fejlesztési területet a kombinált körbálázók képviselik, amelyeknél lehetővé tesszük a munkamenetek, a munkaidő és az üzemanyag-fogyasztás csökkentését. Például a MONDIALE 120 COMBI a legjobb megoldás a zöld növények betakarításához: a betakarítás során a termést egyetlen művelettel vágják, bálázzák és csomagolják, a termék tápértékének legmagasabb fokú megőrzésének érdekében.

A több művelet egy lépésben történő egyesítésével eszközeink minden szempontból javítják a termelés hatékonyságát. Innovatív és fenntartható technológiák állnak a gazdáink rendelkezésére, amelyek megadják számukra az inputok jobb felhasználásának lehetőségét. Ez megkönnyíti a maximális hozam elérését a szántóföldön, elkerülve az elpazarolt időt és növelve a talaj és a környezet kímélését.”

 

Maschio egyéb termékekről írásunkat itt olvashatja.