fbpx

Megbízható DuPont Pioneer repcehibridek

Írta: - 2014 augusztus 13.

A DuPont Pioneer repcehibridek ma már elmaradhatatlan részesei az európai repcetermesztésnek. Magyarországon már harmadik éve vezetők vagyunk a repce hibridpiacon. Ez az eredmény egy tudatos nemesítési stratégiának köszönhető, amelynek egyik terméke a méltán népszerű MAXIMUS® márka, vagy az Európában elsőként bevezetett két repcénk Clearfield® technológiával. A 2014-es évre három hagyományos MAXIMUS® hibrid (PR44D06, PR45D03, PX104), két hagyományos magas hibrid (PR46W14, PR46W21) és két Clearfield® technológiával kezelhető hibrid, a jól ismert PT200CL és az új PX111CL az ajánlatunk.

A Pioneer 2006-ban vezette be első repcéit Magyarországon, és mára a hibridpiac elsőszámú szereplője lett (Kleffmann). Sikerünk egyik titka, hogy elsők voltunk, akik kizárólag hibridek nemesítésére tértek át. Ennek is köszönhető, hogy elsőként tudtunk hibridet ajánlani a Clearfield® technológiába, vagy hogy a féltörpe repcék piacán egyértelmű a vezető szerepünk.

A Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető hibrideket 2011-ben elsőként vezette be a DuPont Pioneer Bulgáriában és Magyarországon. Azok a termelők, akik a jól ismert PX100CL-t, és a PT200CL-t már korábban kipróbálták, teljes megelégedettségről tudnak beszámolni. A termékkört tovább bővítjük a PX111CL hibriddel, amelyben a legújabb féltörpe hibridek minden előnye, és a Clearfield® technológia használatának lehetősége egyaránt megtalálható. (1. ábra)

A MAXIMUS® hibridek alábbi előnyeinek köszönhetően vetésterületük évről évre nő.

  • Extra termőképesség és jövedelmezőség
  • Extra széles vetési optimum
  • Extra előny a növényvédelemben (kisebb taposási kár)
  • Extra télállóság
  • Extra állóképesség
  • Extra hatékonyság a betakarításban

A MAXIMUS® termékkörben a PR44D06-os a bajnok. Az elmúlt években, mind az üzemi, mind pedig a kísérleti táblákon a legnagyobb termést érte el, termőképességének köszönhetően a második legnagyobb területen termesztett hibridrepce hazánkban. A PR45D03 a kihagyhatatlan, megbízhatósága miatt Magyarországon sztenderd a repcetermesztők körében. Az új PX104 kísérleti eredményei alapján az elkövetkező évek egyik meghatározó hibridje lehet. (2. ábra)

A hagyományos hibridek csoportjában a PR46W21 az „Ifjú titán” két éve került köztermesztésbe. Ezt az elismerő címet a 2010-es évben elért eredményeivel vívta ki. Abban az extrém csapadékos évben a legjobb állóképességgel és termőképességgel rendelkező hibrid volt. A PR46W14-es az „Etalon”, 2012-ben is és 2013-ban is a Pioneer hagyományos magas hibridek között a legnagyobb vetésterületen választották a termelők. (3. ábra)

Válasszon kínálatunkból, szeretnénk mi is az Ön sikerének részesei lenni!

Pioneer Hi-Bred

Magyarország Kft.

Kérjük, látogasson el weboldalunkra és tekintse meg DuPont Pioneer Hírlevelünket az alábbi linkekre kattintva!

www.pioneer.com/hungary

www.dupontpioneerhirlevel.com

A DuPont ovális logó a DuPont hivatalosan bejegyzett védjegye.

®, TM, SM a Pioneer bejegyzett védjegyei. ©2014 PHII.