fbpx

Megjelent zártkerti revitalizációs program idei felhívása

Írta: Csomor Zsolt - 2019 július 04.

Az Agrárminisztérium az idei évben is meghirdeti a zártkerti revitalizációs programot: a települési önkormányzatok és ezek konzorciumai pályázhatnak.

A 2 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a települési önkormányzatok és ezek konzorciumai pályázhatnak a zártkerti revitalizációs program keretében, jelentette be Nagy István agrárminiszter a sajtótájékoztatón. A zártkerti revitalizációs programmal szeretnék elérni, hogy a falvakban és a kistelepülések határában lévő zártkertekben újra induljon a hagyományos gazdálkodás, lehetőleg őshonos gyümölcsfajták telepítésével.

A támogatás segít megtartani a vidéki munkahelyeket és a vidék sokszínűségét. A kert hozzájárul ahhoz, hogy a vidék élhető legyen, az elhanyagolt területekben rejlő erőforrással pedig élni kell. A pályázaton támogatják például a zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló utak javítását, ezek csapadékvíz-elvezetéséhez szükséges fejlesztéseket, karbantartásokat, vízvételi helyek kialakítását, kút és esővízgyűjtő rendszer kiépítését. Támogatást adnak még villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztésekre, vadkerítés, vadgazdálkodási és vadvédelmi elemek építésére, gyümölcsfa vagy szőlőtelepítésre.

A pályázat során egyenként legfeljebb 10 millió forint támogatás nyerhető el, a villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések keretében pedig ez az összeg legfeljebb 20 millió forint.

CÍMKÉK