fbpx

Megkezdődött a nevezés a 2016. évi Fehér- és Rozéborok Országkóstolójára

Írta: - 2016 március 22.

A Földművelésügyi Minisztérium a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen meghirdette a Fehér- és Rozéborok Országkóstolóját. A mintákat és a jelentkezési lapokat 2016. május 2-ig lehet beküldeni a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságára.

Bármilyen fehérborral vagy rozéborral lehet nevezni, amely rendelkezik a NÉBIH által kiadott forgalomba hozatali engedéllyel, valamint minimum bruttó 600 forintos piaci áron kapható kereskedelmi forgalomban. A nevezőnek azt is vállalnia kell, hogy a borkiválóságnak választott tételből 500 palackos készlettel rendelkezik 2016. december 31-ig (A borkülönlegességnek számító tételek, pl. aszúk esetében a feltétel nem érvényes). Egy termelőtől legfeljebb három bor nevezhető. A nevezett tételeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságán (XI. kerület Budapest, Higany u. 2.) lehet leadni hétfőtől csütörtökig 8:00-15:30 óra között, valamint pénteken 8:00-12:00 óráig.

További kérdés esetén a [email protected] e-mail címre várjuk a leveleket.
Az Országkóstoló nevezési feltételeit az itt található dokumentum tartalmazza, nevezési lapot a fehérborokhoz itt, a rozéborokhoz itt találnak.

A Nemzeti Borkiválóság Program nem borverseny. A program célja a kezdetektől fogva az, hogy létrejöjjön egy olyan országos bormustra, amely az egész országra kiterjedő, átfogó, borvidékeket, szőlőfajtákat és borászatokat mutatja be. Az értékelés szempontjai nemzetközi borbírálati rendszeren alapulnak, melynek köszönhetően a magyar és külpiaci pozícionálást szeretné az FM támogatni.

A Borkiválóságok Könyvei lehetőséget biztosítanak a borászatok számára ingyenes megjelenéshez, promócióhoz, a kereskedések számára értékesítést támogató, segítő eszközként szolgál, a fogyasztóknak pedig iránytűt mutat a borválasztásban, a pincészetek megismerésében. Célunk a hazai bormarketing erősítése, melyet az angol nyelvű kiadvány segítségével nemzetközivé tesz a Program.
(FM Sajtóiroda)