fbpx

Megnyitotta kapuit a 10. VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 26.

Megnyílt a 10. VinCE Budapest Wine Show, ami lehetőséget teremt a magyar borpiac, a bortermelés és a borágazati szereplők megismerésére.

VinCE Budapest Wine Show

A rendezvény megjeleníti mindazt, ami szerethető a magyar borban, s megmutatja, hova jutott az elmúlt évtizedekben. A jövőben is dinamikus fejlődést mutat a magyar borágazat, amihez a támogatások is hozzájárulnak, ismertette Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a rendezvény megnyitóján.

Vancsik Ivett, a VinCE szakmai koordinátora elmondta, hogy a csütörtöktől szombatig tartó rendezvény sétálókóstoló és szakmai fórum is egyben. A VinCE Budapest Wine Show-nak 2010-es indulása óta mintegy 43 ezer látogatója volt, az ideire 5-6 ezer érdeklődőt várnak. A kiállításon az elmúlt 9 évben több mint 250 ezer palack bort és párlatot mutatott be közel 1500 kiállító. Az idei VinCE Budapest Wine Show-n 160 kiállító vesz részt.

A rendezvényen átadták a 20. VinAgora Nemzetközi Borverseny díjait. Antal Gábor, a borverseny egyik szervezője elmondta, hogy a versenyre 17 országból 643 nevezés érkezett, ebből 514 magyar, 129 külföldi tétel volt. Végül 5 nagyaranyérem, 83 aranyérem, 111 ezüstérem és 26 különdíj született.