fbpx

Metszés gyorsan, biztonságosan – Arvipo ollók CPS rendszerrel

Írta: - 2018 január 31.

Az Arvipo folyamatos fejlesztéssel kíván az elektromosmetszőolló-gyártás élvonalában még előrébb törni. A 2017-18-as szezonra két új fejlesztést is piacra dobnak.


Arvipo PS110 elektromos metszőolló

A CPS (Cut Prevent System – Vágás Megakadályozó Rendszer) arra szolgál, hogy metszés közben a kezelő ne vághassa meg magát vagy a kordon drótkötelét. A CPS rendszer egy új és forradalmi innováció. A kezelő teljes biztonságban érezheti magát munka közben. Az olló élei automatikusan megállnak, amint bőrrel, vérrel érintkeznek. Minden időjárási helyzetben hatékonyan dolgozhat az ollóval. A rendszer azt is megelőzi, hogy akaratlanul drótot vágjon az ollóval. A CPS rendszert a korábbi Arvipo PS100 metszőollóba is beépítették, melynek immár PS110 lett a neve. Az Arvipo PS110 metszőolló tömege megegyezik a régi, PS100-zal (945g). A vágási idő lerövidült 0,35 másodpercről, 0,31-re. A maximális vágási nyomaték azonos, 200 Nm. Maximális vágási átmérő 40 mm. A vágás típusa progresszív és kettős nyitású. Az akkumulátor típusa lítíumos, újratölthető, kapacitása növekedett 4,8 Ah-ról 5,2 Ah-ra. Az él megtartására szolgáló, homorúra köszörült pengék növelik a vágás erejét, és kímélik az akkumulátort minden egyes használatnál. A karbantartásmentes motor is újdonság.

Kemény műanyag darabokat építettek a vázba a könnyű gumik helyett, ezáltal lecsökkenthető a kopás. Az új mellény ergonomikusabb és kényelmesebb lett, be lehet állítani a pántjait. Lehetőség van különböző teljesítmény és tömeg szerint akkumulátort választani.  Könnyebbé vált a metszőolló beállítása. Jó hír, hogy a metszőolló ára a sok fejlesztés ellenére igen kis mértékben emelkedett csupán. Opcióként az ollókhoz hoszszabbító toldat is rendelhető 0,9, 1,4 vagy 2,0 m-es hosszúsággal.

Újdonság továbbá az Arvipo XS70 ultra könnyű elektromos metszőolló megjelenése, melynek tömege mindössze 682 gramm. A vágási idő igen rövid, 0,21 másodperc. A max. vágási nyomaték 150 Nm, míg a max. vágási átmérő 35 mm. A vágás típusa progresszív, kettős nyitású, zárás szabályozható. Az akkumulátor lítíumos, 3,2 Ah, tömege hátizsákkal együtt 1.965 gramm, és egy teljes műszakot kibír utántöltés nélkül.

Lisam – profi pneumatikus metszési technológia

A SZEGÁNA Kft. már közel 20 éve forgalmazza a Lisam pneumatikus metszőollókat, melyekhez szerviz- és alkatrészellátást biztosítunk.


Lisam Sana Sly pneumatikus metszőolló fertőtlenítő tartállyal

A jól bevált olasz LISAM pneumatikus metszőollókat, láncfűrészeket komplett készletben, kompresszorral, csatlakozókkal, munkatömlőkkel, hosszabbító rudakkal és részegységenként kínáljuk. A Lisam Sly kézilevegős metszőollók 30 mm-es max vágási átmérővel és 550 g saját tömeggel rendelkeznek. A Sana Sly különleges kialakítás, mely 1 literes fertőtlenítő tartállyal rendelkezik, melyből minden vágást követően automatikusan a sebre permetez, így nem viszi az olló a fertőzést egyik ágról a másikra. A SuperSly pneumatikus metszőolló már 40 mm-es ágvastagságig használható, de ennek használatához külön nyélre van szükség a nagy munkahenger-átmérő miatt, mivel ezt már kényelmesen nem lehet átfogni munka közben. A hosszabbítók lehetnek fix hosszúságúak vagy teleszkóposak, anyaguk szerint pedig alumínium, illetve pehelykönnyű karbonszálas alapúak. 200 mm ágvastagságig a Lisam ajánl pneumatikus láncfűrészt kézi vagy hosszabbítóval való használathoz. A mikroláncos fűrész szabadalmaztatott automata lánckenő rendszerrel rendelkezik. A kínálat része továbbá a kompresszor, mely lehet háti benzinmotoros, talicskás benzin/dízel motoros hajtású, kardános hajtású (max. 1500 liter/perc légszállítással), illetve itt is választható a légtartályok mennyisége, térfogata, valamint a tömlőcsévélő dobok száma, a tömlők hossza és átmérője, tehát a rendszer személyre szabható.

Az Arvipo metszőollókat forgalmazza, az alkatrész-utánpótlást, szervizelést biztosítja a SZEGÁNA Kft.