Mezőgazdaságunk legfőbb feladata a feldolgozottság szintjének növelése, az öntözés fejlesztése és a generációváltás elősegítése

A feldolgozottság szintjének növelése, az öntözés fejlesztése és a generációváltás elősegítése a magyar mezőgazdaság legfőbb feladata, jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Franciaország budapesti nagykövetével folytatott megbeszélésen. A tárcavezető további célkitűzésnek nevezte a kutatás-fejlesztés eredményeinek az agráriumba történő beillesztését. Az egyeztetésen a miniszter jelezte, hogy az idei év legfontosabb témája a Közös Agrárpolitika (KAP), amelynek költségvetésén és részletszabályain egyaránt sok múlik.

A Szaúd-Arábiai Királyság nagykövetével az agrár-külkereskedelemről, a magyarországi befektetések és a biztonságos húsellátás lehetőségeiről, valamint a kutatás-fejlesztésben történő együttműködésről folyatott megbeszélést Nagy István.  A két ország közötti fontos előrelépésnek tartja, hogy hazánk megkapta az engedélyt a vörös hús Szaúd-Arábiába történő exportálásra, adta hírül az AM Sajtóiroda.

Összeállította: Csomor Zsolt

agrár agrárágazat agrárpolitika gmo-mentesség mezőgazdaság védjegy