fbpx

Mezőgazdaságunk legfőbb feladata a feldolgozottság szintjének növelése, az öntözés fejlesztése és a generációváltás elősegítése

Írta: Csomor Zsolt - 2019 január 28.

A Közös Agrárpolitikáról, a GMO-mentes állati takarmányokról és védjegypolitikáról egyeztetett hivatalában Nagy István agrárminiszter Pascale Andreanival, Franciaország budapesti nagykövetével.

öntözőrendszer

A találkozón a tárcavezető arról beszélt, hogy a mezőgazdasági és környezetügyi együttműködések területén hagyományosan jó kapcsolatokat ápol egymással Budapest és Párizs. A nap folyamán a miniszter szintén hivatalában fogadta Mohammed Abdulhadi Al Matrafit, a Szaúd-Arábiai Királyság nagykövetét is.

A feldolgozottság szintjének növelése, az öntözés fejlesztése és a generációváltás elősegítése a magyar mezőgazdaság legfőbb feladata, jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Franciaország budapesti nagykövetével folytatott megbeszélésen. A tárcavezető további célkitűzésnek nevezte a kutatás-fejlesztés eredményeinek az agráriumba történő beillesztését. Az egyeztetésen a miniszter jelezte, hogy az idei év legfontosabb témája a Közös Agrárpolitika (KAP), amelynek költségvetésén és részletszabályain egyaránt sok múlik.

A miniszter hangsúlyozta, hogy továbbra is erős KAP-ban vagyunk érdekeltek. Az együttműködés keretei közt kialakított új támogatási rendszerünk mintegy 9 milliárd euró közvetlen termelői segítséget jelent a szektornak 2020-ig