fbpx

Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 12.

Deutz-Fahr 5D Keyline sorozat


Ideális választás kis- és közepes gazdaságoknak, gyümölcsösbe, kertészetekbe, valamint szántóföldekre egyaránt. Sokoldalú és gazdaságos, 90–100 lóerős traktorok. Magas alapfelszereltséggel, fejlett Common Rail motorokkal, kedvező üzemanyag-fogyasztással, kiváló súlyelosztással és 50 l/perc hidraulika-rendszerrel rendelkeznek, ezzel is elősegítve a hatékony munkavégzést.

 

 

Egyszerű és hatékony technológia: a háromhengeres, optimalizált lökettérfogatú FARMotion motorok teljesítménye 65 LE (48 kW) és 97 LE (71 kW) közötti, és míg a maximumot hozzák ki magukból, az üzemanyag-fogyasztásuk és károsanyag-kibocsátásuk verhetetlenül alacsony.

Elektronikus, 2000 bar értéken működő közös nyomócsöves befecskendezés, kipufogógáz-visszavezetés, töltőlevegő-visszahűtés, DOC kipufogógáz-utókezelés, kisméretű hűtő viszkokuplungos ventilátorral és PowerCore légszűrővel – túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a motortechnológia mai csúcsát jelenti.

Az erőátvitel terén kétféle mechanikus, ötsebességes, irányváltóval felszerelt sebességváltó közül lehet választani: az egyik összesen 15+15, a másik 30+15 fokozatú. Egyszerűen hatékony: a sorozat összes gépe mindössze 1870 ford./percnél éri el a 40 km/h sebességet.

 

 

Az 5D Keyline sorozat összes tagja négykerékhajtással és négy kerékre ható fékrendszerrel van felszerelve. A négykerékhajtást és a 100%-os differenciálzárat elektrohidraulikus vezérléssel lehet működtetni. Igazán sokoldalú: az 50 l/perc teljesítményű hidraulikaszivattyú alkalmas akár három mechanikus működtetésű hátsó hidraulikaszelep, 3500 kg emelőképességű hátsó emelőszerkezet és akár háromfokozatú TLT kiszolgálására.

 

 

A fülke igazán kényelmes: a kilátás minden irányba kiváló, az ajtók szélesek, a kezelés pedig igen ergonomikus. Az új 5D Keyline sorozat bármely modellje tökéletes társ lehet az igazán gazdaságos munkavégzésben.

 

www.dorker.hu