fbpx

Minőségi gépeket alkalmazva több pénz marad a termelő zsebében

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 01.

Fogyasztási DLG-tesztet nyert traktor, az Év Gépeként bevonuló STEYR Profi S-CONTROL-8, Lemken Azurit DeltaRow szemenkéntvetőgép az év vetőgépe, csúcstechnológiájú GPS vezérlésű öntözőrendszer: ilyen és ehhez hasonló jelzők hangoztak el Szolnokon április 25-én, a Magtár Kft. rendezvényén. A jövőre 30 éves cég ezúttal is újdonságokról és persze világmárkákról számolhatott be partnereinek.

Nem olcsó tömegtermékeket ajánlunk – így fogalmazott Kövesdi Sándor értékesítési vezető, amikor a közel 30 éves múltra visszatekintő céget bemutatta. És valóban: a STEYR, Lemken, Dammann, Holmer nevekhez a minőségi jelző rögtön beugrik. A vevőtalálkozón a Magtár portfóliójában lévő STEYR erőgépeket Pillmann Péter termékfelelős mutatta be. Ezek a prémium kategóriás osztrák traktorok powershift és fokozatmentes CVT váltóval is elérhetők, és nemrég vezették be az S-Control 8 hajtóművet, ami 3 tartományban 8-8 sebességfokozatot biztosít előre- és hátramenetben. Így már teljesen érthető, hogy a német DLG-teszt alapján a legjobb fogyasztású traktornak minősítették.

– „Made in Germany” – Szrnka Péter, a Lemken Hungária Kft. értékesítési vezetője joggal kezdte ezzel a Lemken-portfólió bemutatását. Az ekéiről jól ismert német gépgyár a precíziós gazdálkodás felé is nyitott, Azurit szemenkénti vetőgépe DeltaRow duplasoros vetéssel juttatja a vetőmagokat a talajba, így azonos sortáv és tőtáv mellett is nagyobb életteret hagyva egy-egy növénynek. Ezzel a megoldással az Azurit Az Év Gépe díjat is kiérdemelte.

Várhatóan nyár elején már a hazai közönség is megismerheti a Dammann nálunk is sikeres HighLander önjáró permetező megújult változatát. Starcz Tamás, a Starcz Agrotechnik Kft. ügyvezetője számszerűsítette is a gépcsalád sikerét: 2006-os bevezetése óta 91 önjáró és 41 vontatott eszközt értékesítettek Magyarországon. A DT 2400 S4 ECO névre hallgató önjáró permetező már 285 LE-s teljesítménnyel, jelentősen erősebb hajtással, 5000 literes tartállyal, hatékonyabb szivattyúkkal, precíziós fejlesztésekkel, és megújult panoráma fülkével érkezik.

A hagyományoknak megfelelően a Reinke továbbra is az öntözési piac egyik leginnovatívabb szereplője, így kínálatában az elérhető öntözési csúcstechnika minden eleme megtalálható – ezt már Váradi Balázstól, a Magtár Kft. öntözési üzletágának vezetőjétől hallhattuk, – és a GPS-technológiának köszönhetően precíziós öntözés is megvalósítható, mely akár okostelefonunkról is vezérelhető.

A portfóliót már valóban a STEYR traktorok fémjelzik a Magtárnál, de nem feledkeznek meg a náluk vásárolt Massey Fergusonokról sem, továbbra is forduljanak hozzájuk a termelők, alkatrészellátásuk, szerviztudásuk és tapasztalatuk most és a jövőben is a rendelkezésükre áll.

A szürke árnyalatai

Európa-szerte megemelkedett a gépvásárlási igény, így a gépgyártók már csak hosszabb, akár fél éves várakozási idő után tudják a vevők megrendeléseit teljesíteni. Ez a tendencia már általánossá vált, az a gazda, aki nem gondolkodik előre, legtöbbször csak a szezon után kaphatja meg a gépét. A Magtár Kft. viszont abban a szerencsés helyzetben van, hogy nagyon jelentős árukészlettel rendelkezik erő- és munkagépekben, öntözőrendszerekben egyaránt, készletről is tud szállítani – hangsúlyozta a sajtóbeszélgetésen Tóth Péter ügyvezető.

Az újságírók természetesen a szürkeimportőrök elleni harcba is belekérdeztek, a válasz pedig egyértelmű volt: „a márkától függetlenül vitathatatlan a hivatalos forgalmazók előnye, gyári kapcsolatokkal, eredeti alkatrészekkel, biztos háttérrel rendelkeznek. Nem győzzük hangsúlyozni a vevőink felé, hogy hosszú távon kell gondolkodni egy gépvásárláskor, hisz’ minden gépnek vannak kopóalkatrészei, lehetnek meghibásodásai, és a szezon kellős közepén, de még egy általános szerviz esetében is meghatározó lesz a gyors és szakszerű segítség. A különbség – és a kockázat – ott lesz érezhető igazán.” Ahhoz, hogy a STEYR márkával minél teljesebben le tudja fedni az országot a Magtár Kft., a szolnoki és hajdúnánási telephelyei mellett viszonteladó partnereinél, a bakonyszombathelyi GI-GA-Farm Kft-nél és a jánosházi Talent&Luck Kft-nél is elérhetők traktorai és szolgáltatásai.

Sándor Ildikó

Felvételeink: https://agraragazat.hu/galeriak

Maradt kérdése? http://www.magtarkft.hu