Mintafarm programot indított az Unilever és a Knorr

Békéscsaba, 2014. november 6., csütörtök (MTI) – Mintafarm programot indított az Unilever és a Knorr Magyarországon; elsőként a Békés megyei Murony községben, Bondár Imre hagymatermelő családi gazdálkodóval kötöttek megállapodást mintafarm létesítésére és működtetésére.

Mintafarm programot indított az Unilever és a Knorr

Az Unilever csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Muronyban kiváló minőségű hagymát termesztenek, a család elkötelezett a fenntartható mezőgazdaság mellett. A Knorr Mintafarm auditálása az Unilever Fenntartható Mezőgazdaság Kódexe alapján történik. Bondár Imre hagymatermelő gazdasága az elvárásoknak megfelelt, így példaként szolgálhat más beszállítók számára.

"Az Unilever számára fontos a termékei minősége. Sok esetben saját minőségbiztosítási elvárásaink sokkal magasabb kritériumokat tartalmaznak, mint a jogszabályi előírások" – idézi a közlemény Gyenes Andrást, az Unilever ügyvezetőjét.

A mintaprogram a cég szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország önellátó legyen vöröshagymából, ki tudja váltani az importot. Az Unilever hosszú távú célja, hogy 2020-ra az alapanyagok 100 százaléka fenntartható környezetben előállított termékek legyen.

Bondár Imre az MTI érdeklődésére elmondta: a mintafarm területe öt hektár, ahol vöröshagymát állítanak elő, a termést az Unilever röszkei élelmiszergyárában dolgozzák fel.

MTI 2014. november 6.

hagyma mezőgazdaság