fbpx

Motorfelújítás felsőfokon!

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 29.

A KITE Zrt. szervizében minden körülmény között a szakszerűségben hisznek, ami a legjobb megoldást hozza Partnereik számára.

Annak érdekében, hogy a KITE Zrt.-től megvásárolt gépeket a termelők üzembiztosan tudják használni, és elégedettek legyenek azok teljesítményével, napjainkban még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a műszaki háttér fenntartására, a folyamatos fejlesztésére és ezek precíz szervezésére.

Ennek legfőbb oka, hogy a környezetvédelmi normák szigorodása miatt a gépek egyre bonyolultabbak, és műszaki tartalmuk is folyamatosan változik. Olyan, korábban nem használt új eszközök kerültek-kerülnek beépítésre, melyek javításához elengedhetetlen a specializáció, a naprakész informatikai tudás és bizonyos részegységek atomi szintű ismerete.

A fentiek tudatában a KITE Zrt. 5 évvel ezelőtt elkezdte szervizhálózatának újrastrukturálását, továbbfejlesztését. Jelenleg az ország 22 telephelyén érhetők el szolgáltatásaik, ahol 13 alközponti műhely és több mint 250 szervizes áll a partnerek rendelkezésére.

Felépítésre került továbbá Nádudvaron egy Speciális Szakműhely is, amely többek között biztosítja a nagy pontosságú gépi megmunkálást igénylő motorfelújításokhoz, a kapcsolódó dízel üzemanyagrendszer-elemek javításához és a füstgázkezelő rendszerek tisztításához szükséges magas színvonalú technológiai és szakmai hátteret.

A KITE Zrt. parterei a szakműhely szolgáltatásait elsősorban a szervizhálózaton keresztül veszik igénybe, így biztosított az, hogy ezek a felújítások a hibás egységek kiszerelésétől a visszaszerelésig, a javítandó egységek szállításával, beüzemelésével és a későbbi szervizelésével együtt egységesen, magas színvonalon valósuljanak meg. A vállalt határidők, az elvárt működés és a garanciavállalás csak akkor biztosítható felelősséggel, ha a javításhoz kapcsolódó összes folyamatot kézben tartjuk.

A komplett fődarabok javítása mellett részegységek készletre gyártásával is gondoskodnak arról, hogy komplett cseredarabok is rendelkezésre álljanak annak érdekében, hogy szezonban csökkenteni tudják a meghibásodás következtében jelentkező állásidőt.

 

Rottler CNC fúró-marógép
Rottler CNC fúró-marógép

 

A Speciális Szakműhelyben olyan felújítási technológiákat alkalmaznak, amelyekkel a gépgyártók által előírt műszaki követelményeket teljesíteni tudják, és így maximális szinten kiszolgálják a piaci igényeket. Itt nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a műszaki követelmények komoly pontossági igényeket támasztanak úgy a mérések, ellenőrzések, vizsgálatok, mint a megmunkálások terén. A pontossági követelmények mellett ma már a rövid átfutási idővel járó, ugyanakkor gazdaságos megoldások jöhetnek csak szóba.

A KITE Zrt. által használt Rottler gépek között vannak speciális feladatokra tervezett eszközök, mint például a csúcs nélküli szelepköszörű és a szelepfészekmaró. Ezekkel a gépekkel jelentősen lehet csökkenteni a hengerfej-felújításokhoz kapcsolódó szelep-szelepülék-felújítási időigényt, a gyárival azonos vagy azt meghaladó minőségi szint tartása mellett. A gépek között megtalálható továbbá az általános célra is jól használható, de a dízelmotor-felújításra optimalizált 3 és 4 tengelyes megmunkálásra alkalmas CNC fúró-marógép is. Ez a gép valójában nem csak egy CNC megmunkálóközpont, hanem egy ún. 4C (CAD/CAM/CNC/CMM) technológiával rendelkező berendezés.

A KITE Zrt. ezekkel a gépekkel és képzett szakembereivel, 100%-ban saját gépműhelyes kapacitással vállalja:

  • a hengerfejek felújítását, síkolását több síkon, a szelepfészkek, szelepülékek marását, a szelepszárvezetők dörzsárazását, szelepek köszörülését és illesztését, valamint vákuumos tesztelését,
  • a motorblokkok síkolását, henger- és perselyfúrását, a hüvelyfuratok peremezését, a csapágyhelyek vonalbafúrását,
  • a hajtókarok felújítását, a csapszeg-perselyek finomfúrását.

 

A hengerfej-felújításhoz kapcsolódóan ezenfelül új nyomáspróbázó, repedésvizsgáló, szelepszár-vezető ki- és beszerelő Comec gépekkel teljes körű a hengerfej-felújítás technológiai háttere is.

 

További információkért forduljon bizalommal a KITE Zrt. területileg illetékes szerviz-, illetve alkatrész-értékesítési kollégáihoz!

 

Cifra János