fbpx

MVH: bezárt területeknél is igazolni kell a jogszerű földhasználatot a támogatáshoz

Írta: - 2014 május 22.

MVH: bezárt területeknél is igazolni kell a jogszerű földhasználatot a támogatáshozBudapest, 2014. május 21., szerda (MTI) – A területalapú támogatás igényléséhez a bezárt területekre vonatkozó kérelmeknél 2014. június 10-ig igazolni kell a jogszerű földhasználatot – hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdai közleményében.

Bezárt területnél kizárólag az az ügyfél jogosult támogatásra, aki jogszerű földhasználónak minősül.

A gazdálkodónak legkésőbb június 10-ig be kell nyújtania az MVH-hoz a jogszerű földhasználat igazolására szolgáló okirat(ok) másolatát, vagy a földhasználati nyilvántartási eljárás megindítását igazoló iratot. Ez utóbbi irat csak abban az esetben fogadható el, ha az ügyfél bizonyítja, hogy azt június 10-ig benyújtotta az illetékes hatósághoz. A gazdálkodó köteles a földhasználati jog bejegyzéséről szóló döntést annak jogerőre emelkedésétől számított tizenöt napon belül benyújtani az MVH-hoz.

Az MVH közölte azt is, hogy a jogszerű földhasználatra, valamint a bezárt területekre vonatkozó részletes tájékoztató megtalálható a hivatal honlapján.

MTI 2014. május 21.