fbpx

MVH: hétfőtől igényelhető támogatás technológiai berendezések beszerzésére

Írta: - 2013 december 17.

Hétfőtől a forrás kimerüléséig, de legkésőbb jövő év január 31-én este 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából gépek és technológiai berendezések beszerzésére – hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn.

 

 

MVH: hétfőtől igényelhető támogatás technológiai berendezések beszerzésére

 

 

A kérelem benyújtása után annak módosítására, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség.

Ezért a hivatal figyelmeztetett a vonatkozó MVH közlemény mellékletében szereplő önellenőrzési lista használatára is, amelynek segítségével a gazdálkodók meggyőződhetnek arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolták a kérelemhez.

A támogatási kérelmeket célterületenként és megvalósítási helyenként külön, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani – közölte az MVH.

A közlemény szerint az egyes célterületek esetében leköthető források legalább 25 százalékát kisértékű gépbeszerzésekre kell fordítani.

Kis értékű beszerzés mindkét célterület esetén a legfeljebb 15 millió forint támogatási összeggel jóváhagyott beruházás.

Az efölötti támogatási összeggel érintett beruházás nagyértékű beszerzésnek minősül, itt a jóváhagyható maximális támogatási összeg 250 millió forint – áll a közleményben.

 

MTI 2013. december 16.