fbpx

Nagy döntést hozott a Chemtura

Írta: Szerkesztőség - 2014 június 10.

Véglesi János, a Chemtura fióktelep vezetője megnyitójában beszélt a cég felépítéséről, mellyel előkészítette Jozef Michrina (Chemtura marketing igazgató, EMEA régió) aktuális változásokról tartott beszámolóját, így mindenki számára világossá vált, hogy honnan hová tart a Chemtura AgroSolutions.

A Chemtura Corporation egy globális speciális vegyipari vállalat, melyet jegyeznek a New York Stock Exchange és az Euronext Paris (CHMT) piacain is. Sokféle iparágat szolgálnak ki, többek között szállítási, energiai, elektronikai és mezőgazdasági területeket. Több ezer kiváló alkalmazottat foglalkoztatnak a világ minden táján, hogy kiemelkedően magas színvonalat biztosítsanak a kutatás, fejlesztés, gyártás és az értékesítés területén egyaránt. Elkötelezett hívei a globális fenntarthatóságnak, igyekeznek olyan megoldásokat kínálni, amelyek megfelelnek az ügyfeleik és a piac változó igényeinek.

Magyarországon a Chemtura AgroSolutions piacvezetőnek számít a kultúrnövényeket az egyszikű gyomokkal szemben megóvó speciális gyomirtó szerek, a növényi növekedésszabályozók, a pergési veszteség csökkentők, valamint a vetőmag csávázószerek forgalmazásában. A Chemtura AgroSulutions olyan új molekulák kifejlesztésére törekszik, melyek védelmet biztosítanak a kártevőkkel, gyomokkal és megbetegedésekkel szemben. Küldetésük, hogy olyan kiváló növényvédő szerekről gondoskodjanak, amelyeket a felhasználók, forgalmazók és beszállítók példátlan szakmai hozzáértése támogat a világ minden pontján.

Változás a még gyümölcsözőbb jövőért

„Általában egy már jól működő folyamatot szoktak racionalizálni, az üresjáratok kiiktatásával, részfolyamatok felcserélésével vagy összevonásával, illetve a költségek csökkentésével, gazdaságosabbá tételével. Ezeket szem előtt tartva döntött úgy fél évvel ezelőtt a Chemtura Corporation, hogy megválik az AgroSolutions üzletágától” – kezdte beszédét a cégben történő változásokról Jozef Michrina, aki közel 20 éve a Chemtura csapatát erősíti.

2014. április 16-i sajtóközleményben fény derült arra, hogy a Miami székhelyű Platform Specialty Products Corporation viszi tovább a sikeres AgroSolutions divíziót. Az Amerikában nagyon ismert cégcsoport globális speciális vegyipari termékeket, többlépcsős technológiai folyamatokat kínál, és széleskörűen szolgálja a változatos igényeket az elektronika, ipari és nyomdaiparban. MacDermid megoldásaik javítják és védik a termékeket, melyeket emberek használnak nap mint nap. Innovációikkal több mint 80 éve eleget tesznek az ügyfeleik kiemelkedő igényeinek.

A Platform Specialty Products 1 milliárd dollárt adott a Chemtura AgroSolutions részlegéért, mely egyértelműen mutatja, hogy egy dinamikusan fejlődő virágzó stabil részleggel gyarapodnak, melytől még sikeresebb jövőt remélnek. Természetesen ez a változás csak 2015. évtől lesz érezhető, mikor is új névvel, de a tőlük megszokott piaci szerepléssel folytatják majd munkájukat.

Csak a rend kedvéért, anno a Svéd haszongépjárműveket gyártó cég – melynek logója a hűtőrácson átlós vonal, benne az embléma kék betűsávval – 1,5 milliárd dollárért adta el saját brand-jét és a gyárát, szóval az új tulajdonosok, minden bizonnyal pozitívan látják a jövőt a megkötött üzlettel.

Aminoplant – az újdonság idén sem marad el

A rendezvényen egy új növényi biostimulátorról, az Aminoplatról is lehullt a lepel, mely tulajdonképpen egy speciális növényi tápanyag, amelyet javarészt hidrolizált fehérjék alkotnak. Ezen fehérjék elősegítik a növény közvetlen környezetében található alaptápanyagok beépülését. Nem egyszerűen csak ellátja tápanyaggal a növényt, hanem lehetőséget kínál arra, hogy azt a növény a számára kedvező szerves formában vehesse fel, azokban az időszakokban, amikor a leginkább szüksége van rá. Az Aminoplant jótékony hatását normál időjárási tényezők mellett és stresszes körülmények között is ki tudjuk használni.

A Chemtura komplett technológiai bemutatója után, amelyet Vados Csaba területi képviselő tartott, a Rapool Magyarország Kft. és a Yara Hungária Kft. is ellátta hasznos tanácsaival a termelőket.

A bejelentést összegezve a Chemtura AgroSolutions team joggal reménykedhet abban, hogy a változás a siker kulcsa. Megéri haladni az idővel.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek a www.agraragazat.hu galériájában.