fbpx

Nagy sebességű permetezés, kis dózissal?!

Írta: - 2018 február 12.

Nagy kezelési sebességnél vagy erős szélben a hagyományos fúvókákkal történő növényvédelem helyett inkább a légbeszívásos fúvókák használata javasolt. Azonban ezek a fúvókák nagyobb cseppméretük miatt kevésbé hatékony kezelést eredményeznek. A Hardi egyedülálló módszerével, finom cseppmérettel is kiváló lefedettség érhető el, még kedvezőtlen időjárás vagy nagy haladási sebesség mellett is.

A HARDI TWIN FORCE légrásegítéses technológia maximális kapacitást, időjárástól való függetlenséget és prémium kategóriájú kijuttatási technológiát kínál. Ráadásul a Hardi 60 éves jubileumi programjában szereplő COMMANDER TWIN FORCE permetezőgépek a 2018 évi tavaszi szezonban egyedi kedvezményekkel érhetőek el.

Az egyedülálló módszer

Két nagy teljesítményű ventilátor juttatja el a levegőt egy légzsákban szimmetrikusan a jobb és a bal kerethosszon. Ez erőteljes légáramot és egyenletes eloszlást biztosít a teljes munkaszélességen. A kijuttatott levegő mennyisége és a levegő függöny szögének együttes változtatása a HARDI TWIN különleges és fontos jellemzője. Ez lehetővé teszi a még pontosabb célzott kezelést az időjárási viszonyoktól és a kezelt növényi kultúra állapotától függően.

Mitől jobb a permetezés minősége?

Az irányított levegőáram nemcsak a nagyobb kezelési sebességből adódó menetszél okozta elsodródást szünteti meg, de a fúvókák munkájába is besegít. A fúvókák csúcsától számított 30 cm távolságban már egy a levegőáram által szétporlasztott, finomabb cseppméretű kezelési minőséget kapunk. Ennek eredményeként, nagy sebességet tartva nő a lefedettség, illetve ezzel együtt a permetezés hatékonysága is.

A hatékonyabb kijuttatás miatt a HARDI TWIN-nel a szükséges vízmennyiség akár a felére is csökkenthető, így a vízszállítás és a töltési idő is jóval kevesebb. Mivel az elsodródás veszélye alacsony, a haladási sebesség 50%-kal megnövelhető. Az egy nap alatt lepermetezett terület pedig még szeles napokon is jelentős, a TWIN FORCE emellett kiváló kereszt-lefedettséget nyújt.

A TWIN FORCE légrásegítés előnyei:

• gyorsabb haladási sebesség – nagyobb teljesítmény,

• megfelelő helyre juttatott növényvédőszer,

• gazdaságos dózis – kevesebb vízmennyiség,

• a permetezés optimális időzíthetősége,

• a permetszer felhasználás akár 30%-os csökkentése,

• a szél elsodró hatásának csökkentése.

 

TWIN FORCE – a megtérülő befektetés

A légrásegítéses rendszert alkalmazó termelők akár kétszer több ideig képesek biztonságosan és hatékonyan dolgozni a hagyományos szórókeretű gépekhez viszonyítva. Ezért a TWIN-rendszert használók képesek jobban időzíteni a kezelést, így kisebb dózisokkal dolgozhatnak, jobb a lefedettség és a kijuttatott növényvédőszer sokkal hatékonyabban ki tudja fejteni a hatását. Növénytől függően akár 5-30%-nyi szerrel is kevesebb szükséges – mindez nagyon számottevő növényvédőszer-megtakarítást jelent.

A TWIN FORCE rendszer 18 m és 36 m szórókeret-szélesség között a vontatott HARDI COMMANDER és az önjáró HARDI ALPHA gépcsaládoknál érhető el. Kérjük, keresse fel hivatalos Hardi forgalmazóját további információért!