fbpx

Nagy termés és magas olajtartalom: a KYUDO repcénk az idén is bizonyított

Írta: Szerkesztőség - 2019 augusztus 29.

Szeretné repcetermesztését biztonságban tudni? Legfontosabb feladata a legjobb hibrid kiválasztása, hiszen tudjuk, hogy csakis jó minőségű, megbízható vetőmag választásával növelhetjük termésbiztonságunkat, gazdaságunk eredményességét.

KYUDO hibridrepcénk már a harmadik évben is bizonyította megbízhatóságát, hiszen prémium kategóriás termékről van szó, mely bőtermő, kipergés-ellenálló és magas szinten képes alkalmazkodni az eltérő termőhelyi adottságokhoz. Talán e három dolog, amelyeket legelőször szükséges figyelembe venni, mikor repcevetőmagot választunk gazdaságunkba.

A 2019. évben is, az ország számos pontján végzett kísérletek maximálisan alátámasztják a KYUDO tulajdonságinak erősségét, kiválóságát. Bizonyítják ezt a termékfejlesztési kísérleteink, független kísérleti partnereinknél elért eredményeink, illetve a gazdáktól kapott egybehangzó pozitív visszajelzések is.
IKR Agrár Kft. már több éve végez országos szinten független fajta-összehasonlító kísérleteket őszi káposztarepcében is. A kísérletekben a nemesítőházak a legjobb és/vagy legújabb hibridjeiket szerepeltetik. A KYUDO kimagasló eredményeket ért el itt is. Az elmúlt 3 év vonatkozásában látható, hogy minden évben a kísérleti átlag feletti terméseredményt produkált, az élvonalban végezve. Ezzel nem csak több új, prémiumkategóriás hibridet, de a piac régi szereplőit is képes volt maga mögé utasítani.

KYUDO TERMÉSE ÜZEMI KÍSÉRLETBEN (IKR 2019-2017)

Hely

2019. évi termés (t/ha)

2018. évi termés (t/ha)

2017. évi termés (t/ha)

Szihalom

5,13

4,57

5,10

Reménypuszta

3,93

4,87

4,27

Fertőd

4,60

   

KYUDO országos átlag

4,56

4,80

4,69

Kísérleti átlag

4,38

4,67

4,49

A termésmennyiség mellett az olajtartalom a másik legfontosabb értékmérője egy jó hibridnek. Az olajtartalom ráadásul egy genetikailag jól meghatározott tulajdonság, emiatt a jó hibrid kiválasztása nagy jelentőséggel bír. A 2019. évben a KYUDO olajtartalma a kísérleti átlag felett volt, ami mutatja megbízhatóságát.
A KYUDO esetén elmondható az is, hogy olajtermése egyenes arányossággal nő a terméssel. E tulajdonságának hála, a kiemelkedő terméshez nagyon magas olajtermés is párosul. Olajtartalma nemcsak magas, de az egyik legstabilabb volt a 31 versenytárs hibrid mellett, termőhelytől függetlenül.

KYUDO OLAJTARTALMA ÜZEMI KÍSÉRLETBEN (IKR – 2019)

Hely

Olajtart. sz.a.%-ában

Fertőd

46,8

Szihalom

46,4

Reménypuszta

49,0

KYUDO országos átlag

47,4

Kísérleti átlag

46,8

A piacon lévő hibridek legfontosabb két értékmérő tulajdonsága tehát a termésmennyiség és az olajtartalom. A 2019. évi IKR kísérletben szereplő KYUDO a vetélytársakhoz képest kiváló helyen végzett e két tulajdonság tekintetében is. Látható, hogy a KYUDO egyszerre tud magas olajtartalmat és kimagasló termést is elérni. Ezek tükrében és kiváló termésstabilitása révén Magyarország összes repcetermesztési körzetében biztonsággal, eredményesen termeszthető.

WEBSHOP