fbpx

Nemesítésben az élen…..

Írta: - 2017 július 31.

Az 1995-ben alakult Karintia Kft., a három nemesítő házzal rendelkező Mauthner cégcsoport tagjaként, a legmodernebb őszi kalászos genetikai állományt tudja a magáénak.

Fajtakínálatának többsége a magyar határhoz közeli, száraz klímájú Probstdorfban működő, 70 éves kutatóbázisról származik. A Pannon régióra nemesített fajtáikkal az ország minden régiójában, több éven át végzett kísérletekkel keresik, az adott termőhelynek legalkalmasabb fajtákat, legyenek azok bőtermő, vagy magas minőséget képviselő prémium fajták.

Bőtermők

A Gaudio kivételével, tar kalászú bőtermő fajtakínálatból fontos említeni a magas terméspotenciál mellett, malmi minőségre képes Rebellt, a több termésversenyen bizonyított Balatont, a kiemelkedő szárszilárdságú, szintén kiemelkedő potenciállal rendelkező Barokot. Az ország legtöbb termőhelyén nagy biztonsággal termeszthető, jó szárazságtűrő képességű a Pedro nevű fajta. Az új genetikát, a szálkás kalászú Gaudio képviseli, mely ötvözi magában a rendkívüli termőképességet a magas minőséggel.

Prémiumok

A prémium fajták között szerepelő, kiemelkedő minőséget adó Adesso mellet, a prémium minőséget adó és magas termésátlag elérésére képes Midas képviseli a legfrissebb genetikát. Mellettük a korábbi években a köztermesztésben már bizonyított, jó télállósággal rendelkező és kiválóan bokrosodó Fridolin és Fulvio, valamint a kimagasló malomipari értékkel rendelkező Peppino szerepel a kínálatban.

Tritikálék közül a több éve elérhető, „svédacélként” megismert Polego, valamint az idén köztermesztésbe került, hasonló eredményekkel biztató Kaulos fajtát kínálják az érdeklődőknek. Kimagaslik az árpák közül, az akár 10 tonna feletti termésre képes hatsoros takarmányárpa az Alora.

Az országossá vált képviselői hálózat révén, az idei évtől még hatékonyabbá vált a Karintia Kft. kínálatának széles körben történő megismertetése, valamint az ügyfelek megbízható, gyors és rugalmas kiszolgálása.