fbpx

Nincs többé ledöntött növényállomány

Írta: - 2017 június 20.

A Dammann évtizedek óta elkötelezettje a növényvédelem gépesítésének. Évről-évre haladnak a fejlesztés töretlen útján. Gondja van a napraforgó-, a kukorica-, a repceállomány növényvédelmével?

A Highlander permetezőgéppel ezek a gondok megszűnnek. A 190 cm-es hasmagasság és a 2,25-3,05 m-ig állítható nyomtáv megoldja a ledöntött állományok és letaposott sorok által keletkezett problémákat. A keretvezérlés továbbfejlesztésének köszönhetően nem fordulhat elő, hogy az ultrahangszenzor a sorközbe néz, és belevezeti a keretet az állományba. A Hill Control felépítmény-szintezés dombvidéken is biztonságos munkavégzés tesz lehetővé. Automatakormányzással és GPS-es fúvókánkénti szakaszolással felszerelve egy igazán precíziós munkavégzésre alkalmas gépet kapunk.

Az egyedülálló D-A-S rendszerű légszekrényes keret fokozatmentesen állítható levegőáramával minimálisra csökkenti az elsodródást, megforgatja a növények leveleit, ezáltal jobb lefedettséget biztosít. A magasabb növények alacsonyabb levélemeleteire eljut a növényvédő szer. Kevesebb szerrel hatékonyabb permetezést tesz elehetővé.

A gép 4000 l-es permetezőtartállyal 24-30 m-ig D-A-S kerettel, 30 m felett pedig a hagyományos kerettel érhető el.
A munkavégzéshez szükséges erőt egy 245 LE-s Mercedes-motor biztosítja. A járószerkezet mozgatásáról 4 db hidrosztatikus kerékmotor gondoskodik. A permetező-felépítmény leszerelése után röpítőtárcsás műtrágyaszóró-egységgel is felszerelhető.

Gődér Attila
Mezőgazdasági mérnök
Agrospic Kft