fbpx

Agroleaf lombtrágyát a gabonákra!

Írta: - 2022 május 26. -Hirdetés

A felvehető tápanyagokkal jól ellátott gabona jobban ellenáll a betegségeknek és magasabb hozamra képes. A komplex termék alkalmas arra, hogy a növényvédelmi kezelésekkel egy menetben jutassuk ki.

Permetezés, lombtrágya kijuttatás
Most különösen érdemes könnyen felvehető nitrogént kijuttatni

Nitrogénre folyamatosan szüksége van a gabonának

Jelentős N-felvételi fenofázisok az első nódusz, második nódusz (zászlóslevél) és virágzás-, „tejes” érés idején vannak. A mikroelemek közül a legfontosabbak Mn, Zn és Cu, arányuk 1:0,5:0,25 legyen a visszapótlásuk során a termesztési ciklusban.

Most különösen érdemes könnyen felvehető nitrogént kijuttatni. Tapasztalataink szerint, eddig csak a szokásos adagnak a felét adták ki a gazdálkodók, egyrészt, mert drága volt, vagy nem volt elegendő csapadék a hasznosulásához.

Amennyiben a gabonafélék a legutolsó pillanatban, április végén nem kaptak volna esőt, akkor most katasztrofális állapotban lennének a kalászosállományok Magyarországon. A tápanyaghiány miatt az őszi búza bokrosodása nem volt megfelelő, de a meglévő állományokból a legtöbbet kell kihozni.

Segít a kondíció javításában, a fehérjetartalom és az ellenállóképesség növelésében

A növényvédelmi munkálatokkal egy menetben alkalmazható, komplex mikroelem tartalmú Agroleaf Power prémium lombtrágya segít a gabonafélék kondíciójának javításában, a fehérjetartalom és az ellenállóképesség növelésében, sőt, a szárazságtűrést is kedvezően befolyásolja. A folyékony nitrogénnel ellentétben nem perzsel, biztonságosan használható az állományban.

A búza és a tritikálé jelenleg olyan fenofázisban van, amikor a lombon keresztül adott nitrogén könnyen hasznosul, növelve a fehérjeszintet a tápanyagok felvételének javulása révén. 4-5 kg/ha dózisban javasoljuk alkalmazni az Agroleaf Power Total 20-20-20+TE lombtrágyát.

A zászlóslevél és a kalászolást követően a tejesérésben érdemes a magas nitrogén tartalmú Agroleaf Power 31-11-11+TE terméket 5 kg/ha dózisban használni. A tejesérésben kiadott Agroleaf Power 31-11-11+TE jelentős tömeggyarapodást képes generálni, ehhez a magasabb dózist, az 5 kg/ha-ot javasoljuk általában, mert így sokkal látványosabb mind a minőségi, mind a mennyiségi hatása. Kísérleteink szerint 300-400 kg pluszt lehet generálni vele, ami a jelenlegi, magas terményárak miatt igen kedvező megtérülést biztosít.

Az árpa jól bokrosodott és szépen virágzik. Az állományok általában jó állapotban vannak szerte az országban. Fenntartó kezelésként a takarmányárpára javasolt az Agroleaf Power High N 31-11-11+ mikroelemek típust kijuttatni 5 kg/ha dózisban, a hozzávetőlegesen 2 héten belül bekövetkező tejesérés időszakában. Hatására érdemleges terméstöbbletet érhetünk el. Sörárpában viszont nem szabad alkalmazni, mert a fehérjetartalmat növeli!

Permetezés, lombtrágya kijuttatás
Több munkafolyamat egymenetes végrehajtásával időt és üzemanyagot spórol meg

Az Agroleaf Power egy tökéletesen vízoldható lombtrágyacsalád

Ezeknek a termékeknek hosszantartó növekedésserkentő hatása van. Magas tápanyagtartalom jellemzi őket, melynek köszönhetően a növények egészségesen fejlődnek, a terméshozam és a fehérjetartalom pedig magasabb lesz.

A mikroelemek kelatizált formában vannak jelen, így széles kémhatás tartományban könnyen felvehetőek maradnak a gabona számára.

Kijuttatással és alkalmazással kapcsolatos tippekért kattintson ide!

Agroleaf banner

Letölthető anyagok:

Szaktanácsadás: Részletes, ingyenes szaktanácsért, vagy termékeinkkel kapcsolatos további információkért keresse Rácz Gábor területi képviselőnket!