Omikron kompakt tárcsás borona

Borítókép

A vontatott kivitelű munkagépeket 4, 5 és 6 méter munkaszélességben kínáljuk, amelyek a hidraulikusan csukható szárnyaknak köszönhetően a közúti közlekedésben 3 méter szélességben szállíthatók.

A művelőelemek nagy kopásállóságú, 560 mm átmérőjű Bellota tárcsalapok, amelyek a 125 mm-es laposztással 5 és 15 cm közötti munkamélységben tökéletesen átművelt, aprómorzsás talajt eredményeznek. A tárcsalapok továbbfejlesztett gondozásmentes csapágyazást kaptak, amelyek hosszú élettartamát a gumibakos biztosítás adja. A stabil, oldalirányú húzás mentes vontatást a két tárcsasor eltérő szögállása biztosítja. Száraz körülmények között a talajba hatolás biztosítására az Omikronnak három válasza van. Az agresszív tárcsalapszögállás, amely nagy sebességnél is tartja a beállított munkamélységet, a robusztus váz, amely biztosítja a szükséges fajlagos tömeget pótsúlyozás nélkül is, valamint a járószerkezet-elhelyezés, amely nemcsak stabilabb vontatást tesz lehetővé, hanem a behúzást is segíti. A gép nagyméretű, talajkímélő gumiabroncsokkal szerelt. Ezeken felül a tárcsasorok több szögben dönthetők, így a vontatási és behúzási szög állításával a művelési mélységtől függetlenül az adott körülményekhez igazítható a munkagép. A hidraulikus munkamélység-állítással bármikor, kényelmesen módosítható a munkamélység.

Az 1000 mm-re növelt sortávolság, valamint az újratervezett tárcsalaptartóknak köszönhetően nőtt az eltömődésmentes áteresztő-képesség nagy művelési sebesség mellett. Alapfelszereltség a bakhátképződést megakadályozó oldalsó terelőlemezek.

A 600 mm átmérőjű ékgyűrűs elmunkálóhenger sárkaparókkal szerelve könnyű vontathatóságot és jobb rögtörést biztosít bármely, a tárcsás borona használatára alkalmas körülmények között.

Omikron Kft.

6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetényvezér u. 7-9.

+36 (76) 509-150, info@omikronkft.hu

Tartalom közti banner a cikk végére
no