fbpx

Önök szerint ez lett Magyarország Legszebb Birtoka az idén

Írta: Sándor Ildikó - 2019 augusztus 23.

Lezárult a közönségszavazás, most már egészen biztos, hogy a nézők, olvasók körében a derecskei Boldagro Kft. lett Magyarország Legszebb Birtoka 2019-ben. A szakmai zsűri döntésére aug.31-ig még várni kell, addig pedig egy kis ízelítő abból, amit a zsűri látott a birtokbejárás alkalmával Derecskén:

Madárcsicsergés, 1400 odú, gyümölcsös konténerekből összeálló „kisvasút”, néprajzi időutazás és interaktív kalandok fogadják azokat, akik vendégként térnek be a Boldagro Kft. derecskei nyitott kertjébe. Közép-Európa egyedülálló okoskertjében 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvény található, ahol az érintetlen természet jellegét, atmoszféráját a birtok több pontján is meghagyták, miközben itt európai színvonalú gyümölcstermesztés és -feldolgozás zajlik. Az integrált növénytermesztésnek a fajtaválasztás ugyanúgy része, mint a talajpihentetés, a precízió, a jégháló vagy a jégágyú is. A kézi szedés a minőség miatt természetesen jelen van, ám ezt már önjáró szedőkocsik segítik, a post harvest tevékenységet pedig a 4 ezer tonnás tárolókapacitásra és egy gyümölcslé-feldolgozó üzemre alapozzák. Gyümölcseikkel és saját márkájú, 100%-os gyümölcslé-családjukkal az üzletláncok polcain is találkozhatunk, de exportra is kerül belőlük.

A 30 éves, teljes egészében családi tulajdonú Boldagro mezőgazdasági tevékenységébe a gyümölcstermesztésen kívül 1500 hektáros szántóföldi növénytermesztés és egy 3300 kocás modern sertéstelep is hozzátartozik, az így megtermett élelmiszerek népszerűsítéséről pedig a saját éttermük és világbajnok aranyérmes mesterszakácsuk gondoskodik.