fbpx

Öntözés: szabolcsi gyümölcsösök, gyorsan válaszoljatok!

Írta: Kohout Zoltán - 2021 november 09.

A FruitVeB és az Agrárközgazdasági Intézet – az Agrárminisztérium támogatásával – a gyümölcstermelők öntözési tevékenységének felmérésen dolgozik.

E munka mintaterülete jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. A cél az öntözés helyzetének, az öntözés hiányának, hiányosságainak pontos feltérképezése. Ennek alapján alapozzák meg a hazai gyümölcságazat öntözésfejlesztését, és fogalmaznak meg további javaslatokat a mezőgazdasági döntéshozók felé.

gyümölcsültetvény

A kérdőív a megyében működő összes agrárvállalkozásra vonatkozik, függetlenül attól, hogy jelenleg végez-e öntözési tevékenységet vagy sem. A kérdőív kitöltéséhez szükséges idő az öntözést jelenleg nem végző gazdálkodóknak 5-8, az öntözött ültetvényekkel rendelkezőknek 10-15 perc. A FruitVeB szakágazati szervezet kéri a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén gazdálkodó gyümölcstermesztőket, hogy a kérdőív kitöltésével segítsék munkájukat és ezzel az öntözés jelenlegi nehéz helyzetének jobbítását. Figyelem! A kérdőív kitöltésére rendelkezésre álló határidő: 2021. november 14. (vasárnap) éjfél!

(forrás: FruitVeB)