fbpx

OPTImális választás! Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol.

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 29.

Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésű termékeire terjed ki.

 

Napraforgó betakarító adapterek

A NAS adapterek immár 20 éve ismertek a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig.

Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhető velük a napraforgó betakarítása. A hatsoros gépek területteljesítménye 20 ha/nap.

A széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust

  • Fix változat: 2-16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben
  • Csukható változat: 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben
  • Szárzúzós változat: 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben

Az adapterek fém vagy műanyag sorválasztókkal kaphatóak, univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak.

Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, ami lehetővé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis (<0,5%) veszteséggel betakarítható.

Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100-150 kg-ot is elérheti.

Ennek következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással).

A szárzúzós változatú NAS Z biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után végezhető. A csukható változatú NAS CS gyors átállást tesz lehetővé a területek között.

A folyamatos, tervszerű fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM néven talajkövető szárzúzóval felszerelt napraforgó betakarító adapter kapható 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávolságú fix vázú kivitelben.

Ezek az adapterek a NAS változatok minden előnyével rendelkeznek, emellett hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésű szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dőlt állományban is használható.

A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken, és megtakarítható a külön erő- és munkagépigény, valamint a külön menetben történő szárzúzás munkaideje és költsége.

 

Kukorica betakarító adapterek

Az OptiCorn típusú, szárzúzóval szerelt adapterek 4, 5, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávú fix vázú, valamint 6 és 8 soros csukható vázú kivitelben kaphatóak.

Az adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatóak.

Speciális törőhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. A törőlécek központi vezérléssel állíthatók.

A törőegységek soronként biztosítottak túlterhelés ellen.

Igény szerint a zúzók egységenként kikapcsolhatók. A gépek fém és műanyag burkolatos változatban rendelhetőek.

 

Szemes termény felszedő és rakodógép

Az OPTI-RAK 150/M optimális választás nagy teljesítményű terményrakodáshoz. A gép traktorral üzemeltetett, amellyel telepen belül mozgatható is, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyről a másikra.

A gép garat nélküli változata sík területen tárolt szemes termény felszedésére, szállító járműre való rakodásra, szellőztető átrakodásra alkalmas.

Rakodógarattal szerelt változata alkalmas a szemes termény szállítójárműről közvetlenül vagonba, silóba vagy tárolóba való rakodásra.

Teljesítményigény: 37 kW.

Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra.

 

Bakháthúzó gépek

A BT-B típusú gépek 2 és 4 soros kivitelben készülnek. Sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövények bakhátának készítésére, illetve burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre alkalmasak.

Szélesebb ágyás készítésére is használhatóak pl. dinnye, paprika, hagyma számára.

Az OPTIGÉP Kft. folyamatos fejlesztéssel ISO 9001 minőségügyi rendszerben biztosítja az általa gyártott gépek korszerű színvonalát.