fbpx

Dég: Gárdonyi család

Írta: - 2017 augusztus 23.

„…a két gyerek is nagyon jól csinálja. Ez vitathatatlan.”

Könyvelő irodától indult és többek között polgármesterségnél tart az a karrier, ami közben a Gárdonyi család gazdasága is felvirágzott. Ma már 1600 hektáron gazdálkodik a család, a lendület szemlátomást töretlen, gombamód épülnek a tárolók, szárítók, betároló rendszer, méregraktár, és így tovább, de terv is sok van még.

Miközben „bejártuk Tolnát-Baranyát”, keresztül-kasul az országon, szinte mindenhol munkaerő-problémával küzdő gazdákkal találkoztunk. A Gárdonyi-birtok azon kevés helyek egyike, ahol szó szerint törzsgárda dolgozik precízen megszervezett logisztikával, munkabeosztással és rengeteg praktikummal. Ez sem véletlen…

Kezdeményezésükre negyven tulajdonosból álló termelői csoport is alakult, ami a környékbeli gazdákat fogja össze, hisz együtt sokszor könnyebb, értékesítésben, szolgáltatásban, egyáltalán a mindennapokban. Bár szántóföldi kategóriában indult a gazdaság, ez egy tipikus családi birtok, ahol már a második generáció végzi a mindennapi feladatokat, de szerep mindenkinek jut.

További képeket megtekintheted gallériánkban!

Szavazáshoz kattints a képre!