fbpx

ORBIT 2014 – Csökkenteni kell a biológiailag lebontható települési hulladék mennyiségét

Írta: - 2014 június 27.

ORBIT 2014 - Csökkenteni kell a biológiailag lebontható települési hulladék mennyiségétBudapest, 2014. június 26., csütörtök (MTI) – A lerakókba kerülő biológiailag lebontható települési hulladék mennyiségét legkésőbb 2016. július 1-jéig az 1995. évi mennyiség 35 százalékára kell csökkenteni az európai unió irányelve szerint – mondta V. Németh Zsolt csütörtökön Gödöllőn.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a szerves erőforrásokkal és biológiai hulladékkezeléssel foglalkozó ORBIT 2014 című nemzetközi tudományos rendezvényen tartott előadást, amelyről közleményben tájékoztatta az MTI-t az FM.

V. Németh Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a biológiailag lebomló hulladék, elkülönített gyűjtés és kezelés mellett ismét hasznos anyaggá válik a szervesanyag-körforgásban.

Kiemelte, hogy a biohulladék megfelelő kezelése javít a környezet állapotán, amely alapvetően meghatározza az emberek életminőségét.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a gazdálkodói és jogalkotói oldal között folyamatos párbeszéd legyen a kérdésben.

MTI 2014. június 26.