fbpx

Ostraticky gépek a fejlődő szőlészetekben

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 27.

A jogszabályi háttér folyamatosan biztosítja az egyszerűsödő adminisztrációkat – még ha néha nem is teljes értékű, de a jogos felvetéseket figyelembe vevő szándék nyilvánvaló. Jelentős támogatásokkal valósulhat meg a szőlészetek szerkezet átalakítása, és 2014-től ismét preferált támogatások várhatóak több millió Euró értékben.

A szerkezeti váltások elsősorban a minőség előállítása irányába tendálnak úgy, hogy nem lemondva a tömegborokról sem.

A kiemelt szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Magyarországon 6200 borászat működik.

A szőlő ültetvények művelése ma jelentős fizikai munkaerőt igényel.

A rendelkezésre álló humán erőforrás azonban különböző okokból hosszabb távon csökken, ezért az új telepítések gépesítése egyre indokoltabb.

 

 

 

 

A Győri Agroker Zrt. ennek az igénynek a felismerésével bővítette géppalettáját.

Három fő funkciónak megfelelve: talajelmunkálás, talajvédelem, növényvédelem és növényápolás gépei.

 

 

 

 

A talaj elmunkálás gépeinek típusát, funkcióját úgy választottuk meg, hogy a speciális terepadottságoknak, talajviszonyoknak, a víz- és tápanyag gazdálkodásoknak megfeleljenek.

Persze nem utolsó szempont az esztétika, az erózió védelem, – a domborzati viszonyok miatt nagy jelentősége van – a vízzáró rétegek felbontása, talajlazítás, a szerves növényi részek bedolgozása, illetve a műszaki irányok.

A kombinálható és sokszorosan állítható talajelmunkálók, -kultivátorok, -marók, tárcsák, fogasboronák magas szinten biztosítják a gyomtalanítást, a levegő és vízháztartás optimalizálását, a szemes és műtrágyák bedolgozását.

Az általunk forgalmazott Ostraticky gépek jól alkalmazkodnak a terepviszonyokhoz, a régi és új telepítések méreteihez, a traktor nagyságokhoz (LE) és méretekhez.

 

 

 

A növényápolás gépeinek kínálata a szőlészetek vonatkozásában teljes.

Megtalálhatók a gépi előmetszők, kézi metszők, törzstisztítók, gyors kézi kötözők, az egy és kétoldalas kacsozók, levelezők, illetve a gyümölcsösökbe tervezett síkból metszők.

A speciális felfogatások egyaránt lehetővé teszik, hogy a függesztés a traktor elejére, hátuljára, oldalára megoldható legyen.

A hidraulikus teljesítmény igénye 40-70 LE hidromotorok számának függvényében változik.

A kitűnő anyagminőségű, tetszetős és jó minőségű felületkezelések már az elmúlt években is népszerűvé tették a szőlősgazdák körében.

A német minőséghez közelítve is versenyképes árakat tudott megtartani mind a gyártó, mind a kereskedő.

A Győri Agroker Zrt. 2013-ban aláírt szerződésével kizárólagos forgalmazási lehetőséget kapott az Ostraticky gyártó cégtől.

Elsősorban a Dunántúl borvidékeit megcélozva kívánjuk népszerűsíteni, értékesíteni a jelzett gépcsaládot, de partnereinken keresztül természetesen más borvidékek igényét is ki szeretnénk szolgálni, ill. náluk is megrendelhetők lesznek a gépek.

 

 

 

 

Az előzőekben említett növényvédelmi gépek – elsősorban a speciális permetezők – szintén a palettánkat erősítik, így teljes körűen tudunk ajánlatokat tenni mind az erőgépekre, traktorokra, mind a hármas funkciónak megfelelő gépekre.

2014-ben a statikus, álló kiállításokon túl több borvidéken meg fogjuk szervezni a komplex szolgáltatásaink gyakorlati bemutatóit, melyre ezúton is szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Németh Zoltán

Gép-alkatrész-műszak osztályvezető

+36-30/305-6784

[email protected]

www.agroker-gyor.hu