fbpx

Több mint 80 év permetezési szakértelem

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 február 12.

Az Agrifac függesztett permetezők gyártásával kezdte meg tevékenységét 1938-ban. A második világháborút követően a Marshall-terv lökésszerűen segített a holland gépesítés megindításában, így a sikeres vontatottpermetező-gyártást követően 1986-ban megtervezték, majd el is készítették az első önjáró permetezőgépet, amely már a szabadalmaztatott StabiloPlus alvázzal került megépítésre.

 

GreenFlowPlus rendszer
A GreenFlowPlus rendszer egy kompakt egységben

 

 

Az utóbbi években új Condor és Condor Endurance permetezőket fejlesztettek, és ami a legfontosabb, az Agrifac letette névjegyét a precíziós gazdálkodásban a NEED Farming koncepcióval.

A világ egyik legstabilabb alváza biztosítja a legjobb súlyeloszlást: a StabiloPlus Agrifac egyedi és szabadalmaztatott StabiloPlus légrugókkal csillapított futóműve az alábbi előnyökkel rendelkezik:

  • Kifejezetten az önjáró permetező részére lett kifejlesztve.
  • A talajegyenetlenségekből származó káros mozgásokat a futómű nem közvetíti a gép vázrészére, ennek köszönhetően mindig stabil marad a szórókeret, és ezáltal optimális marad a fedettség.
  • A szórókeret nem inog, ami azt jelenti, hogy a vegyszert és a folyékony műtrágyát is egységesen tudja kijuttatni a célfelületre. Ennek eredményeként nagyobb termésátlagot érhetünk el, alacsonyabb vegyszerköltségek mellett.
  • Stabil mozgást biztosít a gép számára a lejtős területeken is.
  • Alapfelszereltségű, fokozatmentes nyomtávállítás 150–225 cm-ig.
  • Egységes súlyeloszlás mind a négy keréken, minden körülmény mellett, ami garantálja a minimális talajtaposást, az optimális tapadást és a talaj védelmét.
  • A legmagasabb kényelmet biztosítja minden szituációban; mind a közúton, mind a szántóföldön, legyen szó száraz vagy nedves körülményről.

 

Egyedi alváz
StabiloPlus egyedi alváz

Optimális fedettség: GreenFlowPlus

Optimális fedettség a GreenFlowPlus rendszernek köszönhetően, ami a következőket biztosítja:

  • Legmagasabb permetezési minőség. A nagy kapacitású öntisztuló nyomóági szűrő megakadályozza a nyomásesést. A Condor alapkivitelű, 25 mm átmérőjű saválló vegyszervezetékével és nyomásszabályozójával kombinálva garantálja a vegyszer optimális eloszlását, még a nagy kijuttatási mennyiségek esetében is.
  • Teljes keringtetés a magas nyomáson egészen a fúvókákig, ezzel megelőzve a permetezési háromszögek kialakulását és a lerakódásokat.
  • Nincsen visszamaradt vegyszer a tartályban.
  • Az intelligens és kompakt kialakításnak köszönhetően a folyadék 99,99%-a kipermetezhető.
  • Folyamatosan fennálló nyomás a gyors szakaszkapcsolások esetén is, köszönhetően a levegős vezérlésű nyomásszabályzónak
  • Egyszerűen tisztítható (példaként: nincsen visszamaradó folyadék a tartályban. Öntisztuló nyomóági szűrő: a folyamatos folyadékáramlás tartja tisztán a nyomószűrőt).

 

A megjelenő felület
Az EcoTronicPlus megjelenő felülete

 

Briliánsan egyszerű: EcoTronicPlus

Az egyik legkezelőbarátabb, egyszerű vezérlőrendszer biztosít minden olyan információt, amire a felhasználónak szüksége van a permetezés során. Az EcoTronicPlus az egyes funkciókat automatikusan elvégzi. A gép fő folyamatai és jelzései egyértelműen és jól láthatóak az érintőkijelzőn. Röviden összefoglalva, optimális vezérlés és intuitív működtetés az EcoTronicPlus-szal.

 

Veréb Attila
Termékmenedzser
DM-KER Nyrt.

A fotók az Agrifac Machinery B.V. képei