fbpx

Pioneer repcehibridek a termelők szemével PR44D06

Írta: - 2016 május 31.

Járdi József
Termelésvezető
Pataji Mg. Zrt., Dunapataj

„Cégünknél már évek óta bizonyít a PR44D06 Pioneer MAXIMUS® repcehibrid. Bár tavasszal egyáltalán nem mutatós, de 4 tonna körüli termésével eddig minden évben ez adta a legjobb eredményt.”

Gyarmati Zsolt
Magántermelő
Nagybaracska

„Szántóföldi növénytermesztésünk során kialakított vetésszerkezetben harmadik éve szerepel az őszi káposztarepce. Azóta a Pioneer MAXIMUS® repcehibridjei tanúbizonyságot tettek számunkra arról, hogy milyen számos előnyt hordoznak magukban a termesztéstechnológia folyamán. Mindez szorosan összefügg „féltörpe” habitusukkal, melynek révén az agrotechnikai műveleteket könnyen, gyorsan és hatékonyan lehet elvégezni. Sőt, a betakarítás utáni tarlókezelés is lényegesen könnyebb, költségmegtakarítással járó művelet. Így nem kérdés, hogy a bajnokként is ismert PR44D06 repcehibridre esett a választásunk.”

Egyed Tihamér
Magántermelő
Sárkeresztúr

„Gazdaságunkban az őszi káposztarepce vetésterülete minden évben 180-200 ha körül mozog. A Pioneer MAXIMUS® repcehibridek nagyüzemi vetését a PR45D03-mal 2008-ban kezdtük meg, majd 2010-re eljutottunk a PR44D06-ig, amely évek óta saját kísérleteinkben, valamint tábla szinten egyaránt folyamatosan bizonyít. Pozitívum a hagyományosnak mondott, magas repcékkel szemben az alacsonyabb növénymagasság. Ez a növényvédelmi munkáknál és a betakarításnál jelent óriási előnyt, költségmegtakarítást. A Pioneer MAXIMUS® repcehibrideknél szinte hiányzik a szár, a növény elágazása közvetlenül a talajszint felett megkezdődik. A PR44D06 termésstabilitása nagyon jó. Átlagos szántóföldi adottságaink mellett, minden évben 4 t/ha körüli termésátlaggal tudjuk betakarítani. Ezen tulajdonságai miatt választjuk repce vetésterületünk vezérhibridjévé.”