fbpx

PIONEER REPCEHIBRIDEK A TERMELŐK SZEMÉVEL

Írta: - 2017 június 20.

BENCSIK MIHÁLY
termelésirányító
Stabák Agro Line Kft.
Szarvas

„A repce évek óta 4-500 hektár területű, meghatározó és sikeres növényünk. Bevezetésük óta vetünk a Pioneer Clearfield® hibrid repcéiből és kísérletet is állítunk be azokból. A 2016-os évben élen végző PX111CL stabilan magas termése és olajtartalma mellett lehetőséget biztosít a genetikai és technológiai előnyeinek kihasználására a kevésbé jó adottságú területeken is.”

TÓTH GÁBOR
Tóth Farm
Apácatorna

„A somlói tájegységben a legkülönfélébb gyomproblémákra remek megoldás a Clearfield® a repcében. A PX111CL pedig alkalmazkodóképessége és habitusa mellett kiváló termőképességével olyan kombinációt alkot, mely első helyre emeli a Clearfield® repcék piacán. Meggyőző eredményét

2016-ban egy SBS kísérlettel mutatta meg, melyben a magas repcékkel csatasorba állítva maga mögött hagyott minden ellenfelet. Kiváló fagy- és szárazságtűrése a 2016/2017-es telet és a száraz tavaszt is a lehető legjobban gyűrte maga alá, bizonyította teljesítményét.”

DR. SŰRŰ JÁNOS
ügyvezető igazgató
Agro-Bölcske Zrt.
Bölcske

„Gazdaságunk közel 1200 hektáron gazdálkodik, ebből a 2016-os vetésforgóba 150 hektáron illesztettük be a repcét. Kimagasló terméshozamra törekszünk, ami mellett a biztonság és a rugalmas kezelhetőség fontos szempont. A Pioneer hibridek közül az újabb generációhoz tartozó féltörpe PX111CL hibridre esett a választásunk. A Pioneer MAXIMUS® repcehibridek előnyei a rugalmas vetésidő alkalmazhatósága, a kimagasló állóképesség és az alacsony növénymagasság. A Clearfield® gyomirtási technológia lehetőségét a teljes repceterületünkre választottuk, ami nagyfokú biztonságot jelent, könnyen távol tudjuk tartani a tápanyagért és a vízért versengő gyomokat. Az idei kemény télen jól vizsgázott a PX111CL télállósága, majd a tavaszi újraindulása. Az oldalhajtásokon látható ígéretes, nagy becőmennyiség is magas termésszintet sejtet, eredményeit nagy érdeklődéssel várjuk!”

További információért kattintson ide!

®, TM, SM a DuPont, Pioneer bejegyzett márkanevei vagy védjegyei. © 2017 PHII
Az egyedi Clearfield® logó és Clearfield® márkanév a BASF bejegyzett védjegyei.