Precisa – Precízen MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 05.

vetőgép

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

A cég családias felépítésű, sikerük titka pedig az egységes gondolkodásban rejlik, s abban, hogy egytől egyig minden alkalmazott büszke a vállalkozás által előállított gépek minőségére.

Ruggeri Úr szemlélete a mai napig meghatározó, a vállalat célja az újítás, az okos gépi megoldások olyan ügyfelek számára is, akik kisebb budget-vel rendelkeznek.

Ez volt a közös pont cégünkkel, hiszen mi is az innovatív, profi, de költségtakarékos megoldásokat keressük ügyfeleink számára.

Engedjék meg, hogy bemutassuk az Ma/Ag kínálatából a PRECISA szemenkénti vetőgépeket!

A PRECISA szemenkénti vetőgépek teleszkópos és vario kivitelben is elérhetők.  A PRECISA XL vákuumos szemenkénti vetőgépek fő egységeit a 44 literes PVC magtartály, a vákuumos rendszerű magadagoló egység, lánchajtás, vető kocsi dupla paralelogramma függesztése, állítható rögterelő és nyitó csoroszlya, hidraulikus nyomjelző és a ventilátor egység képezi, ezek minden gépen megtalálhatóak.

Igény szerint a vetőgépek további kiegészítőkkel szerelhetők fel, mint például a starter műtrágya vagy mikro granulátum kijuttató egységek, elektronikus vetésellenőrző monitor és elektromos sor kiiktatás. Nagyon fontos a felhasználás szempontjából a váz szerkezet kialakítása is. A teleszkópos váz lehetővé teszi a közúton történő közlekedés során a gép 2,5 m szélességre történő össze csukását hidraulikus munkahengerek segítségével, amelyek a vázban védett helyen találhatóak.

A MA/AG Precisa vetőgépek vario váz szerkezete lehetővé teszi a gép sortáv állítását 45-75 cm sortávok között 5 cm-es osztásonként, ugyancsak hidraulikusan váz a vázban technológia segítségével. A szállítási szélesség ebben az esetben is 2,5m. Ez a típus a teleszkópos gépnél már említett kultúrákon kívül például szója vagy repce vetésére is kiválóan alkalmas keskenyebb sortávolsággal. A különböző sortávolságok beállítása gyors, egyszerű és nem igényel semmilyen szerszámot!

A vákuumos magadagoló egység a gép szíve, ennek köszönhetően precíziós a vetés, (vákuumház együtt forog a vetőtárcsával), amit a kopásmentes üzemeltetés eredményez. A pontos tőtávolság mellett az egyenletes vetési mélység a gép másik ismérve, amit elővágó tárcsával a 9 fokos szögben álló dupla sornyitó csoroszlyával és magnyomó kerék alkalmazásával érünk el.

Miért érdemes a felhasználóknak ezeket a gépeket választani a nagy kínálatból? A válaszok a következők erre a kérdésre:

  1. Egyszerű és gyors sortávolság állítás hidraulikusan szerszám nélkül
  2. Mag, műtrágya, talajfertőtlenítő szerek egyidejű kijuttatására is alkalmas
  3. 45 és 75 cm sortávú kultúrákban is ugyanazzal a géppel tudunk dolgozni
  4. Precíziós vetés a pontos tőtávval és vetési mélységgel, még a nagyobb munkasebesség mellett is.
  5. A teleszkóp és vario váz szerkezetnek köszönhetően biztonságos a közúti közlekedés

Az idei évtől ÚJDONSÁG, a PRECISA XL „E” változat, mely teljes mértékben elektromos hajtású, kiválóan szabályozható akár soronként is a tőszám, természetesen GPS ill. ISOBUS felhasználásával.

Felkeltettük érdeklődését? Látogasson el a http://www.vektor-mezogep.hu/precisa/ oldalra, vagy olvassa be okos telefonkészülékén a következő QR kódot!