Principal® Plus Gold

Két hatóanyaggal az egyszikűek ellen minden évben

A kukoricából, mint egyszikű kultúrnövényből a fűféle gyomok irtása a legproblémásabb.

Ezek a gyomok C4-es fotoszintézissel rendelkeznek (pl. kakaslábfű), későn is képesek csírázni (pl. muharfajok) vagy évelő életformába tartoznak (pl. fenyércirok). Ezért jelentős terméskiesést képesek okozni (a veszteség elérheti a 3-5 t/ha-t is), másrészt a védekezés nagyon nehéz ellenük az eltérő fejlettségük miatt.

 

Csak nikoszulfuront tartalmazó készítmény hatása fenyércirok ellen. Ászár, 2019. július 22.

 

 Principal® Plus Gold hatása fenyércirok ellen. Ászár, 2019. július 22.

 

Ugyanakkor a piacon elérhető készítmények jelentős részében egy hatóanyag (pl. nikoszulfuron) gondoskodik az egyszikűek elleni védelemről. Ezek egy része ráadásul (alacsony áron lehessen tartani) kisebb mennyiségű hatóanyagot (pl. 40-50 g/ha nikoszulfuron) tartalmaz. Ugyanakkor vannak olyan hatóanyagok, amelyek miatt egy adott készítményt csak 3 évente lehet felhasználni egy adott területen. Ezen problémák kiküszöbölésére ajánljuk a Corteva portfóliójában lévő széles hatásspektrumú készítményt: a Principal® Plus Gold-ot.

 

A gyártói csomag két valódi posztemergens hatóanyagot tartalmaz az egyszikű gyomok ellen. A nikoszulfurona kakaslábfű, a köles- és a muharfajok ellen, míg a rimszulfuron a kakaslábfű, a fenyércirok és a tarackbúza ellen kiemelkedő hatású. Együtt a két hatóanyag a legfontosabb egyszikű gyomfajok ellen kiváló hatékonyságú, még abban az esetben is, ha eltérő fejlettségű egyedek vannak jelen a területen. A piacon csak a Corteva ajánlatában van olyan készítmény, amely tartalmaz rimszulfuron-t, így a Principal® Plus Gold használata különösen a fenyércirkos területeken jelent előnyt. A csomag olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy egy adott területen minden évben felhasználjuk őket.

Jellemző még, hogy széles hatásspektrumú, hatékonyan irtja a magról kelő és évelő egyszikű, illetve kétszikű gyomokat is. Hatása gyors és látványos. Széles időintervallumban lehet kijuttatni, a kultúrnövény nem érzékeny a kezelésre akár 7 levélig. Nincs utónövény-korlátozása, és alapvetően csapadékfüggetlen. Ezekhez az igényekhez igazodik a 10 ha-os Principal® Plus Gold gyári csomag. A benne lévő 5 hatóanyag gondoskodik a gyors, hatékony és tartós hatásról, akár a betakarításig gyommentesen tartva az állományt.

Corteva Agriscience

További információért érdeklődjön a Corteva Agriscience növényvédőszer-szaktanácsadójától, vagy látogasson el a www.corteva.hu weboldalra!

A fent leírtak tájékoztató jellegűek. Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termékeken található címke utasításait!
corteva egyszikű fenyércirok gyom növény növényvédő posztemergens szántóföld talaj