fbpx

QUIVOGNE DISKATOR 610 RÖVIDTÁRCSÁK

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 15.

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég, mint igazi francia munkagépgyártó, igen széles palettával rendelkezik a tárcsás boronák terén. A kínálatban megtalálhatók a legkisebb gazdasági mérettel rendelkező cégeknek ajánlható 1,5 m széles könnyű tárcsáktól kezdve a rövidtárcsákon és szőlészeti tárcsákon át a legnagyobb erőgépek mögé kapcsolható, 10,2 m széles nehéz- és szupernehéz tárcsák.

Kínálatunkból az egyik legaktuálisabb tárcsás borona a Diskator 610 rövidtárcsa

A piacon található rövidtárcsák közül a Diskator 610 tárcsa elsőre kitűnik a különleges felépítésével. A viszonylag hosszú gépet nagy tárcsasor távolság és középen elhelyezett futómű jellemzi. A Diskator 610 kompakt tárcsán a tárcsalevelek a hagyományosnak tekinthető 25 cm-es osztással, és így 12,5 cm átfedéssel szereltek, amelyek biztosítják a teljes talajfelszín átdolgozását még sekély munkavégzés közben is. A különlegesség a tárcsasorok távolságában rejlik. Míg sok rövidtárcsán a tárcsasorok egymástól csak 70-80 cm-re vannak, addig a Diskator 610 esetében a tárcsasor távolság ennek a duplája. Ez a mintegy 1,5 méter tárcsasor távolság megakadályozza, hogy az első sor a másodikra dobja a szármaradványokat, amely a hagyományos rövidtárcsáknál sűrűn előfordul. Ezzel a felépítéssel az eltömődés még nagy mennyiségű szármaradvány esetén is kizárható.

Másik fontos pont a felépítésben a szállítókerék elhelyezése. A hátul elhelyezett kerekek emelgethetik a tárcsa elejét, így nagyobb munkatempónál az bepattoghat. A Diskator 610 rövidtárcsán a szállítókerék a hátsó tárcsasor és henger között helyezkedik el, amely így nagy munkatempó esetén is nyugodt, pattogás mentes munkavégzést biztosít a gépnek.

A Diskator 610 erőteljesen csipkézett, 610 vagy 560 mm átmérőjű tárcsalevelekkel rendelkezik, amely kitűnő aprítást és szármaradvány kezelést biztosít akár kukoricatarló esetén is. A robusztusságot a különleges vázkiépítés és a méterenkénti 950-1000 kg garantálja. A lezárásról több fajta henger gondoskodhat, közülük az ékgyűrűs henger és a tandem U-henger az, amely hazánkban is a legszélesebb körben alkalmazható.

Az opciók között kiemelendő a PD pneumatikus aprómagszóró, amely a Diskator különleges felépítésénél fogva egyszerűen a második tárcsasor mögé, de a henger elé szerelhető, amely az aprómagok biztos kelését segíti elő.

Az 5 méter munkaszélességű Diskator 610 akciós ára most 25.750 EUR.

Gazsi Zsolt: 30/558-4918

http://www.quivogne.hu