fbpx

Íme a Rauch műtrágyaszóró akciók és újdonságok

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 január 08.

A német gyártású Rauch műtrágyaszórók nagy ismertségnek örvendenek nemcsak hazánkban, hanem más európai országban is. A céget 1921-ben alapították, és azóta is a Rauch család tulajdonában van, napjainkban már a 4. generáció vezeti a gyárat. A Rauch műtrágyaszóró kapcsán íme a legújabb akciók és újdonságok!

 

Megújult Rauch MDS család

Megújult a Rauch kimondottan kis- és közepes gazdaságok számára ajánlott MDS műtrágyaszóró családja. Az eddigi 19.1-es típust a 20.2-es váltja. Az új típus nagyobb terhelhetőséggel érkezik, ami az eddigi 1800 kg helyett 2000 kg-ot jelent. Ezzel párhuzamosan megjelent egy 1100 l-es tartálytoldat, melynek köszönhetően a 900 l-es alap tartálykapacitás 2000 l-re növelhető. Változott a röpítőtárcsák kialakítása is. Ezentúl a nagyobb modellekhez hasonlóan az MDS-ek esetében is teljes tárcsacserével oldható meg a nagyobb munkaszélesség elérése, szemben az eddigi tárcsalaptoldat-cserével. A beállítások a tartály elején találhatók a kezelő számára könnyen leolvasható helyen. Az MDS kéttárcsás műtrágyaszórók alkalmasak szilárd műtrágyák pontos és egyenletes kijuttatására. Az alaptartály térfogata a felhasználó igényeinek megfelelő tartálytoldatokkal bővíthető, így könnyedén igazítható az üzemeltető traktorhoz. Az adagolórés nyitása-zárása a traktorfülkéből vezérelt hidraulikus munkahengerekkel, illetve az automatikus változatoknál (Q) a haladási sebességnek megfelelően, elektromotorokkal történik. A szórótárcsák ellenőrzése és cseréje – mivel ezek egy központi anyával vannak rögzítve – könnyen és gyorsan elvégezhető. A fokozott korróziós kockázat miatt a műtrágyaszórók kényes részei rozsdamentes acélból készülnek, több rétegű festési eljárással, ami garancia a hosszú élettartamra.

 

Rauch műtrágyaszóró

 

Élen a precizitásban

A közepes és nagy gazdaságoknak kínált Axis kéttárcsás műtrágyaszóró család a 20.2, 30.2 és 50.2 típusokból áll, mely gépek mindegyike alkalmas szilárd műtrágyák nagy munkaszélességben történő pontos és egyenletes kijuttatására. A több nagydíjjal is jutalmazott, valamint 10 szabadalommal védett Axis műtrágyaszórók CDA (koaxiális adagolás állítás) rendszere egyaránt gondoskodik a mennyiség és az adagolási pont egyszerű állításáról. Az alaptartály térfogata a két nagyobb típus esetében a felhasználó igényeinek megfelelő tartálytoldatokkal 3200, illetve 4000 literig bővíthető, így könnyedén igazítható az üzemeltető traktorhoz. Az alap változat is képes a sebesség arányos kijuttatásra, míg a W (mérleges) kivitel folyamatosan méri a tartályban lévő műtrágya tömegét, és ezáltal pontosítja a szabályozást, így pontosan nyomon követhető a kijuttatott műtrágya mennyisége. A kínálat csúcsán lévő intelligens gépek hidraulikus hajtású röpítőtárcsája és az elektromos anyagáramlás szabályzása páratlan adagolási pontosságot biztosít. Az EMC (Electronic Massflow Control) előnye a klasszikus mérleges műtrágyaszórókkal szemben, hogy a kiszórási mennyiséget a bal és a jobb oldalon is mindig állandó szinten tartja, valamint a SpeedServo motoroknak köszönhetően akár 2,5-szer gyorsabban reagál a vezérlőelektronika parancsaira a hagyományos motoros változatoknál. Újdonság az 54 db radarérzékelővel rendelkező „AXMAT duo” rendszer, mely radartechnológiával online szkenneli be a szórásképet. Ezután a szoftver automatikusan másodpercenként optimalizálja a kijuttatott mennyiséget oldalanként külön-külön. Ez a technológia egyelőre csak a legnagyobb függesztett típusnál (Axis-H 50.2) érhető el.

 

Rauch műtrágyaszóró

 

Teljesítmény mindenek felett

A Rauch gyár kifejezetten a nagygazdaságok számára fejlesztette ki Axent 100.1 típusú vontatott műtrágyaszóróját. A nagy területteljesítményt a 9,5 m3-es tartály, illetve a granulált műtrágyák esetében maximálisan elérhető 50 m-es szórási szélesség garantálja. A gép műtrágya mellet alkalmas mész szórására is. Ez egy gyorskapcsolós rendszernek köszönhető, melynek segítségével kevesebb mint 10 perc alatt átalakítható a hátsó szóró egység a kívánt munkaműveletnek megfelelően. A műtrágyaszóró adapter egy hidraulikusan hajtott ISOBUS-os Axis 30.2 műtrágyaszóróval egyenértékű. A hidraulikusan működtetett támasztóláb-, illetve takaróponyva-mozgatás az alapfelszereltség részét képezik, de opcionálisan rendelhető különböző nyomtáv, gumizás, illetve kormányzott futómű is.

 

A Rauch hivatalos magyarországi forgalmazójánál, a KITE Zrt.-nél most akciós árakon vásárolhatja meg új műtrágyaszóróját! Az akciós árakért kattintson ide!