fbpx

Remélhetőleg lesz 33. Bábolnai Gazdanapok

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 május 08.

A jelenlegi járványügyi helyzetben nehéz jóslatokba bocsátkozni, de a házigazda és a szervezők bíznak abban, hogy szeptemberben megtarthatják a 33. Bábolnai Gazdanapokat. A „gazda találkozó” szervezése nagy erőkkel zajlik, hogy 2020. szeptember 10-12. között újra együtt lehessenek a szakma iránt elkötelezettek és az érdeklődők.

 

A három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye, amely nemcsak hagyományt teremtett, de azóta értéket is képvisel, amire méltán büszke a rendezvény gazdája.

A 33. Bábolnai Gazdanapok szakmai programjai között ebben az évben először lesz kukorica fajtabemutató, amelyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát. A cégek 3-4 legújabb és legígéretesebb hibridjükkel mutatkoznak be, a kísérleti parcellákon. Megtörtént az első lépés, április végével elvetették a kukoricahibrideket a 33 fajtabemutató parcellán.

Hazánkban először 1977-ben a bábolnai kiállításon rendeztek mozgógép bemutatót. Azóta is a rendezvény kiemelkedő szakmai eseménye, amire ebben az évben eddig 7 cég jelezte a részvételét, de ez a szám folyamatosan bővülhet. A tavalyi siker alapján most is lesz Szakiskolai Nap és a Határon túli gazdák napja is.

Idén is nagy érdeklődésre számítanak a Talajszelvény kapcsán, ahol a talajművelő eszközök munkáját „szemmagasságból” láthatják az érdeklődők, így mód és lehetőség van több talajművelő eszköz összehasonlítására. A kiállításon létesített szaktanácsadási pontokon pedig véleményeket cserélhetnek a gazdák a komplett farmmenedzsment megközelítésről is.

A nagyközönség számára ismét lesznek lovas programok, ménesudvar-látogatás és lovas kocsizás a híres arborétumba.

Remények szerint a vírus okozta jelentős gondok enyhülni kezdenek, és az elmaradt kiállítások, szakmai összejövetelek hiányát pótolhatják szeptember 10-12. között a 33. Bábolnai Gazdanapokon.

Természetesen a Bábolnai Gazdanapok rendezőjének és szervezőjének is az emberek biztonsága és egészsége a legfontosabb, amelynek érdekében mindent megtesznek majd.