fbpx

Rosszul van? Lehet, hogy maszlagot evett?

Írta: - 2018 március 26.

Pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést okozhat az a fűszerkömény, ami Dél-Magyarország két nagyvárosában hoztak forgalomba. A benne lévő csattanó maszlag mérgező – ügyeljen rá, hogyan vásárol! Íme, erre kell figyelni.

Mérgező növénnyel, csattanó maszlaggal szennyezett fűszerköményt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal csütörtökön. A Nébih szerint az ügyben egyelőre három vállalkozó érintett: szegeden található Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft., a pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozó, valamint az Aroma Trans Europe Kft. Az e vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül a 2018. július 31-i és a 2019. május 19-i lejárati idővel, az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból. Az érintett tételek üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba egyaránt kerülhettek.

A Nébih ezért felhívja a vásárlók (háztartások és vendéglátók) figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel! A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, példaként említették a pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést. A Nébih azt javasolja, hogy a tünetek jelentkezése esetén a fogyasztók azonnal forduljanak orvoshoz.

Szerkesztőség

CÍMKÉK