fbpx

Segítség a Repossitól

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 30.

A tavasz nemcsak a vetésről szól, hanem a szálastakarmányok betakarításáról is. E munkálatok során jelenthet nagy segítséget a Repossi világújdonsága, amit májustól vásárolhatnak meg a gazdálkodók a Lakkos Kft.-nél, a magyarországi kizárólagos forgalmazónál.

gépek

Gabriele Repossi, olasz gépészmérnök találmánya – az új rendsodrógép – lényege, hogy javítja a begyűjtött szálastakarmány minőségét egy dupla csillagkerekes megoldás segítségével. A RA-Rake rendképző hátsó kerekeinek átmérője nagyobb, mint az elülsőké, ezért csak azok érintkeznek egy pillanatra a talajjal, és a haladási sebességnek megfelelően forgatják meg a kisebb kerekeket, melyek összegyűjtik, és rendre rakják a takarmányt. Így jóval kevesebb szennyeződés kerül a takarmányba, ezáltal annak minősége jobb, hamu- és portartalma kevesebb, fehérjetartalma pedig magasabb lesz.

Az új gép újdonságot azért is, mert munkasebessége elérheti a piacon megszokottnak a kétszeresét is, akár a 23 km/h-t, és ilyen sebesség mellett is kíméletesen, veszteség nélkül dolgozik. Ugyanakkor a gép előnyei: a munkasebesség és a munkaszélesség (7,5 és 9 m) csak a nagy, egybefüggő táblákban érvényesülnek, így főként oda ajánlják – természetesen kisebb táblákra is van tökéletes megoldásuk. Hazánkban a RA-Rake rendsodrókat kizárólagosan a Lakkos Kft. fogja értékesíteni, és a szervizszolgáltatást is cégünk végzi. A rendeléseket már most fogadják, a gépeket viszont csak ez év május 1-től tudják szállítani a vásárlóknak. Nagyon nagy előszeretettel várják olyan gazdálkodók vagy gazdakörök, cégek jelentkezését, akiknek a földjén bemutatókat lehetne tartani. Szívesen mennek bárhová az országban. Azonban mivel a rendsodró csak májustól elérhető, ezért ezekre a bemutatókra a második kaszálás alkalmával lehetne sort keríteni.

Jelentkezésüket az alábbi telefonszámon vagy e-mailben eszközölhetik: +36 53 386854

[email protected]