fbpx

Sertéspestis: kerítés, és kopogtatás Kína kapuinál

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 28.

Miközben már az ezret is jócskán meghaladja a fertőzött vaddisznók száma Németországban, a mezőgazdasági diplomácia megpróbál minden megtenni, hogy visszatérhessen a sertéshússal Kínába.

 

sertéspestis

 

Mint nemrég az Agrárágazat is megírta, Németország azzal is próbálja leküzdeni a sertéspestisjárványt, hogy állandó kerítéseket hozott létre a német-lengyel határon, továbbá úgynevezett fehér zónákat hozott létre a fertőzött térségekben, ahol az összes vaddisznót kilövik, nehogy a vírus kiszabaduljon. Mindennek ellenére Az afrikaisertéspestis-vírus már 1016 állatot ölt meg.

 

sertéspestis

 

A német mezőgazdaság számára a legfájóbb természetesen a fenyegetés miatt lelassult kereskedelem, a beragadt sertésexport okozta kiesés. A német agrárdiplomácia most azzal győzködi Kínát, hogy nyissa meg újra a határait azon tartományok előtt, ahol nincs ASP. Julia Klöckner német mezőgazdasági miniszter megerősítette, hogy a házisertés-populáció még mindig ASP-mentes, és Németország eztán is nagy erőfeszítéseket tesz a biológiai biztonság, az oktatás, a vadászat, a tesztelés és a lokalizáció érdekében.