fbpx

Stresszcsökkentés és termésfokozás új generációs algakészítménnyel

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 09.

A Basfoliar Aktiv a legkorszerűbb technológiával készült, algát és foszfitet is tartalmazó biostimulátor. Alkalmazásával sikeresen visszaszorítható a gombás és baktériumos kórokozók fertőzése szőlő és alma ültetvényekben, valamint a hajtatásos kertészetekben. Magas foszfit tartalma erős immunaktivitást vált ki a növényállományban ezzel ellenállóbbá téve azt a kórokozókkal szemben.

Felhasználása már a virágzás korai fázisában ajánlott 2-3 liter/hektár mennyiségben, önmagában vagy növényvédőszerrel kombinálva. Az ismételt kezelések fokozzák a termék hatékonyságát, ezáltal a szőlőben csökken a peronoszpóra fertőzési nyomás, valamint javul a termésminőség és emelkedik a termésátlag. Almában sikeresen alkalmazható varasodás ellen a már beállított növényvédelmi technológiák kiegészítésére. Növényvédőszerekkel való kombinálása javasolt. Felhasználási tapasztalatok alapján kiváló hatásfokozóként funkcionál a permetléhez keverve.

Mintegy 100 gramm/liter algakivonatot tartalmazó Basfoliar Aktív kiváló eszköze a stressz csökkentésének. Az algakivonatban fellelhető növényi hormonok (Auxinok, Gibberellinek, Cytokininek) és aminosavak fokozzák az aszálytűrést, javítják a növényi anyagcserét, valamint erős lombozatot segítenek fenntartani a növény számára még kedvezőtlen körülmények között is. A nagyobb asszimilációs felületnek köszönhetően javulnak a későbbi terméskilátások is.

A Basfoliar Aktiv alkalmazásával erősebb virágzás és jobb terméskötődés érhető el, valamint visszaszorítható a kórokozók termésre gyakorolt fertőzési nyomása, ezáltal javítva a termés minőségét is.

Alkalmazása bármely ültetvényben javasolt a virágzás kezdetétől a bogyónövekedés fázisáig 3-6 alkalommal önmagában vagy növényvédelmi kezelésekkel egybekötve.

Fontos megemlíteni, hogy kiegyensúlyozott összetételének köszönhetően a Basfoliar Aktív nemcsak ültetvényekben, hanem a hajtatásos zöldségkertészetekben is kiválóan alkalmazható korai növényvédelmi kezelésként. Dinnyében, uborkában, káposztafélékben, valamint paprikában és paradicsomban kiváló eredményeket lehet elérni a készítmény alkalmazásával. A kezeléseket a palánta kitelepítésével meg lehet kezdeni és javasolt 4-6 alkalommal megismételni a növényvédelmi permetezésekkel egybekötve.

Bátori Kft.