Pályázhatnak a paprikások és paradicsomtermelők
Védjeggyel szavatolt minőségi élelmiszerek: két zöldséggel bővítették a Kiváló Minőségű Élelmiszerek körét.
Védjeggyel szavatolt minőségi élelmiszerek: két zöldséggel bővítették a Kiváló Minőségű Élelmiszerek körét.
Aktuális, a mezőgazdaság szereplőit érintő témák a kalocsai fórumon.
A mezőgazdasági termelő nyereségesen gazdálkodik; a fogyasztók egészséges, tápláló, jóízű zöldséget vehet le a polcról.
Ha a talajban csökkenteni tudjuk az áttelelő képletek számát, úgy az ezekből induló fertőzések erőssége is csökkenthető.
Bár minden így menne a hazai mezőgazdaságban! Az árrés, az időjárás ellenére erős a DélKerTÉSZ.
Fontos, hogy hazai termelésből ki tudjuk elégíteni a piacot.
Már 25 éve termesztenek paprikát Dömsödiék. A szentesi családi gazdaság, hidegfóliás hajtatásban 70 tonna zöldséget is megtermel évente.
Szeretik, mert csíp, mint a darázs, de az édesből több fogy. Á. Fúrús András családi gazdaságában így termelik a paprikákat.
Kevés volt télen a fény, ahol tudták, mesterségesen pótolták. Húsvétra már nagyobb mennyiségben várható a magyar paprika, paradicsom.
Érintettek a kisüzemi sörfőzdék, a pálinka-előállítók is a sok agrártermelő mellett.