fbpx

Szeptemberben OMÉK!

Írta: Csomor Zsolt - 2019 február 15.

A rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés, jelentette be Nagy István agrárminiszter a budapesti sajtótájékoztatón.

omek

A szakvásáron várhatóan ezer kiállító mutatkozik be, s mintegy százezer látogatóra számítanak, adta hírül az MTI. A négynapos rendezvény első napja szakmai nap, azt követően várják a nagyközönséget, családokat és a szakma diákjait.

Az esemény legfőbb célja az üzleti szerep megerősítése és a fiatalok megszólítása. Idén először vidéki társrendezvények is lesznek: szakmai kiállítást szerveznek Hódmezővásárhelyen az állattenyésztésről, Bábolnán az agrárgépészetről, Budapesten pedig élményközpontú állat- és mezőgazdasági gépbemutató tekinthető meg.

A kiállításra meghívják a környező országok agrármarketing szervezeteit is a potenciális üzleti partnerek célzott elérése érdekében. A mezőgazdaság népszerűsítésére a fiatalok körében egy úgynevezett „élménygazdaságot” is kialakítanak, ami az agrárgazdaságot innovatív módon, élményszerűen mutatja be. Szerveznek szakmai, protokoll és közönség programokat is, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg.

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője elmondta, hogy a vásár újszerűbb és programdúsabb lesz a legutóbbinál: középpontjában az élelmiszeripar, a professzionalitás, a nemzetköziség és az innováció áll.